Duvar Arası İzoGuard Keçe Yalıtım Uygulama Talimatları 

Uygulama - 1

Isı ve ses yalıtımı iki duvar arası Alçı panel uygulama iki konstrüksiyon arası  Konstrüksiyon yapılır. 

 U ve c profilleri zemin ve duvara vidalamadan önce profil genişliği kadar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek profile yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir.  

 Konstrüksiyon bitince bir yüz alçı panel kaplanır.

 Profillerin arasına İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri yerleştirilir.

 Diğer alçıpan plakalar vidalanır. 

Önerilen ürünler: 10 mm -15 mm -20 mm dir 


Uygulama - 2

Alçı panel uygulama bir yüzü çift plaka  Konstrüksiyon yapılır. 

 U ve C profilleri zemin ve duvara vidalamadan önce profil genişliği kadar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek profile yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir. 

 Konstrüksiyon bitince bir yüz alçı panel kaplanır. Profillerin arasına İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri yerleştirilir. Diğer alçıpan plakalar vidalanır. 

 Uygulanan alçıpan üzerine 1m eninde uygun kalınlıkta İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri alçıpan üzerine saten alçı taraklı mala yardımı ile çekilerek yapıştırılır. Boşluk bırakmamak esastır. 

 Yapıştırma işleminden sonra 2. kat alçıpan plakalar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri üzerine vidalanır. 

Önerilen ürünler: 7 mm -10 mm – 15 mm dir. 


Uygulama - 3 

İki duvar arası 

 Birinci sıra gaz beton veya tuğla ile örülür.  Örülen tuğlanın iç yüzeyine Mantolama yapıştırma harcı taraklı mala yardımı ile sürülerek İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri yapıştırılır. 

 İkinci sıra gaz beton veya tuğla ile örülmeden önce duvar genişliği kadar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek zemine yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir. 

 En az 5-7 cm boşluk bırakmak kaydı ile İkinci duvar uygulamasına geçilir. 

Önerilen ürünler: 7 mm – 10 mm -15 mm -20 mm dir. 


Uygulama - 4 

İki duvar arası 

 Birinci sıra gaz beton veya tuğla ile örülür.  Örülen tuğlanın iç yüzeyine Mantolama yapıştırma harcı mala yardımı ile birkaç noktaya sürülerek İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri yapıştırılır. 

 İkinci sıra gaz beton veya tuğla ile örülmeden önce duvar genişliği kadar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek zemine yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir. 

 İkinci sıra gaz beton veya tuğla ile örülür.

Önerilen ürünler: 7 mm – 10 mm -15 mm -20 mm dir. 


Uygulama - 5

Tek Alçıpan Konstrüksiyonlu

 U ve C profilleri zemin ve duvara vidalamadan önce profil genişliği kadar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek profile yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir. 

 Konstrüksiyon kurulduktan sonra yerde hazırlanan alçıpan plakalar saten alçı taraklı şekilde çekilerek İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri alçıpan plakalara yapıştırılır. 

 Hazırlanan plakalar konstrüksiyona vidalanır.(4,5 luk vida) Alçıpan plakaların kaplama işleminden sonra Saten alçı sürülür alçıpan plakaların eklerine derz bandı yapıştırılır. 

 Kuruması tamamlanan saten alçı zımpara yapılarak astar ve boya işlemine geçilir. 

Önerilen ürünler: 5 mm - 7 mm -10 mm – 15mm dir. 


Uygulama - 6

Tek Alçıpan Konstrüksiyon Arasına 

 U ve C profilleri zemin ve duvara vidalamadan önce profil genişliği kadar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek profile yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir. 

 Konstrüksiyon kurulduktan sonra Gerekli kalınlıklardaki İzoGuard yalıtım keçeleri duvara aralarında boşluk kalmayacak şekilde konstrüksiyon aralarına yerleştirilir. 

 Yerde hazırlanan alçıpan plakalar konstrüksiyona vidalanır.

 Alçı plakaların kaplama işleminden sonra Saten alçı sürülür alçıpan plakaların eklerine derz bandı yapıştırılır Kuruması tamamlanan saten alçı zımpara yapılarak astar ve boya işlemine geçilir. 

Önerilen ürünler: 7 mm -10 mm – 15mm dir. 


Uygulama - 7

Tek Alçıpan Konstrüksiyon Vidalama

 U ve C profilleri zemin ve duvara vidalamadan önce profil genişliği kadar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek profile yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir. 

 Konstrüksiyon kurulduktan sonra hazırlanan İzoGuard yalıtım keçeleri Konstrüksiyona vidalanır. 

 Hazırlanan alçıpan plakalar konstrüksiyona vidalanır.(4,5 luk vida)

 Alçı plakaların kaplama işleminden sonra Saten alçı sürülür alçıpan plakaların eklerine derz bandı yapıştırılır Kuruması tamamlanan saten alçı zımpara yapılarak astar ve boya işlemine geçilir. 

Önerilen ürünler: 7 mm -10 mm – 15mm dir. 


Uygulama - 8

 Duvar sıvalı ise çimento esaslı mantolama yapıştırma harcı gerekli talimatlara uygun taraklı mala ile duvar yüzeyine çekilir. 

 Gerekli kalınlıklardaki İzoGuard ısı, ses, yalıtım keçeleri duvara aralarında boşluk kalmayacak şekilde elle veya plastik mala yardımı ile vura vura (keçe liflerinin harçla bağlantısını kuvvetlendirmek amacı ile) yapıştırılır. 

 Duvara yapıştırılan İzoGuard ısı ve ses, yalıtım keçelerin kuruması tamamlanınca üzerine çimento esaslı yapıştırma harcı ile sıvama işlemi yapılır. Uygulama kalınlığı 5 mm sarfiyat ı 4,5 kg/m2 olacak şekilde sürülüp, üzerine 160 gr/m2 arasında olacak şekilde PVC file sıvanın kabuk mukavemetini artırmak ve çatlamaları önlemek amacıyla perdahlanır.

 Kuruması tamamlanan sıvanmış duvarın üzerine boya işlemine geçilir. 

 Dübele gerek yoktur. 

 Duvar boyalı bir yüzey ise saten alçı kullanılarak İzoGuard ısı ve ses, yalıtım keçeleri duvara yapıştırılır. 

Önerilen ürünler : 5 mm –  7 mm-10 mm-15 mm