Mantolama Öncesi Yüzey Hazırlığı

İskele ve Branda Uygulama​

 Bina cephelerine iskele kurulacaktır. Cepheye monte edilecek çelik dübeller vidalanan demir tijlerle iskele ayakları birbirine kelepçelenerek sabitlenecektir.

 Binanın dış cephesine ve çevreye zarar vermeyecek Şekilde iskele kurulmadan önce iskele altına ve gereken yerlere branda serilecektir.

Not: İş güvenliğine uygun güvenlikli iskele kurulacak.


Cephe Yıkama ve Temizleme​

 Yüzey komple temizlenecektir. Gerekmesi durumunda su basıncı 250 -300 bar arası olan su jeti ile tüm yüzey yıkanacaktır. Yıkama ile kir ve yağlanma, kabaran boyalar, zayıflamış ve özelliğini yitirmiş sıva tabakaları yüzeyden uzaklaştırılacaktı. Gerekli bölgelerde mekanik müdahaleler yapılacaktır.


Epoksi Boya Uygulama​

 Yüzey temizliği sonrasında ortaya çıkacak olan demir donatılar paslanmaya karşı epoksi boya ile boyanacaktır ve üzeri aderansı yüksek tamir harçları ile onarımı yapılacaktır


Tamir Uygulama​

 Yüzey temizliği sonrasında açığa çıkacak olan derin ve kılcal çatlaklar aderansı yüksek tamir haçları ile onarılacaktır. Çatlağın ebadını ve derinliğine göre İNCE ve KALIN yapılı tamir harçları kullanılacaktır.


Pencere ve Kapıların Korunma

 Çalışma alanına bakan pencere ve kapıların korunması, pencere ve kapıların zarar görmemesi ve kirlenmemesi için naylon branda ile kapatılacaktır.

Not: Mantolama öncesinde yüzey sağlam, temiz ve kuru olmalıdır.


Dış Cephe İzoGuard Keçe Yalıtım Uygulama Talimatları

İzoGuard Keçe Yalıtım Uygulama​

 İzoGuard keçe yalıtım plakaları, 1m2*15m2*15mm ebat ve kalınlıkta, hidrofobi su itici özelliği olan yapıştırma harcı ( 4,5 kg/m² ) uygulaması çelik mala yardımıyla 50 mm kalınlık oluşturacak şekilde malaya kuvvetli bir şekilde baskı yapılarak uygulanır. Daha sonra tarak uçlu mala ile baskı yaparak taraklama işlemi yapılır. Tamamen yüzeye sürüldükten sonra İzoGuard keçe yalıtım yüzeye yerleştirilir. Not: Aynı işlem yukarıdan başlanarak aşağıya kadar devam edecektir. 


Yalıtım Plaka Uygulama​

 3 cm kalınlığındaki 22 veya 30 yoğunluklu Eps plakalar su basman profilinden başlayarak yatay ve şaşırtmalı olarak cepheye döşenecektir. 
Plakaların tüm kenarlarına taraklı yada çerçeve sistemi şeklinde ve ortasına 2 öbek olacak şekilde yapıştırma harcı sürülerek cepheye yapıştırılacaktır.


Söve ve Köşe Taşı Uygulama​

 Tüm pencere kenarlarına ve bina dış köşelerine söve ve köşe taşı yerleştirilecektir. Söve ve köşe taşı plakaların üzerine yalıtım sıvası ile sabitlenecektir.


Astar Uygulama​

 Kaplama Yalıtımı kuruma süresi beklendikten sonra astar rulo ile yüzeye uygulanacaktır. 


Dış Cephe Boya Uygulama​

 Dış cephe kaplamalarının üzerine akrilik esaslı dış cephe boya uygulaması yapılarak mantolama uygulaması sonlandırılır. 

Not: Dış cephe boyası (esnek, nefes alabilen, uzun ömürlü, solmayan, ton farkı oluşmayan olacaktır.)


Malzeme Sarfiyat Listesi

Sıra

MALZEME CİNSİ

SARFİYAT

1

%100 Polyester İzoGuard Keçe Yalıtım

1,00 /m2

2

Yapıştırma Harcı

8,00 /kg

3

Yalıtım Kaplama

1,00 /m2

4

Astarı

0,20 /L

5

Dış Cephe Boyası (Esnek, Nefes Alabilen, Uzun Ömürlü, Solmayan, Ton Farkı Oluşmayan Olacaktır.)

0,45 /L