ABA-ABBA Karavan

Araç Karavan İç Yalıtımı: ABA-ABBA, İzoGuard Yalıtım Keçesi ve Nem Bariyeri Uygulaması

Hazırlama: Karavanın yalıtıma hazır hale gelebilmesi için önce içi sökülür.

Karkas Kurumu: Karavan içine gerekli karkas 5 x 5 çıtalar kurulur.

ABA-ABBA​ Uygulaması: Kurulan karkasın iç kısmına ABA-ABBA balonlu alüminyum folyo silikon, akrilik veya su bazlı yapıştırıcı sürülerek boşluk bırakmadan tüm yüzeylere yapıştırılır. 

Neden ABA-ABBA: ABA-ABBA  iki tarafı alüminyum folyo ile kaplanmış olan baloncuk malzemesinden oluşan bir yalıtım malzemesidir. ABA-ABBA ısı yalıtımı sağlar. Bu malzeme reflektör görevi görerek, yazın sıcak havayı kışın ise soğuk havayı yansıtıyor ve araç içerisinde haşere üremesini engelliyor.

İzoGuard Yalıtım Keçe Uygulaması: Yapıştırılan ABA-ABBA üzerine gerekli kalınlıktaki İzoGuard Isı ve ses yalıtım keçeleri karavan iç duvar, zemin, tavan yüzeyine silikon, akrilik veya su bazlı yapıştırıcı fırça veya rulo ile sürülerek tüm yüzeylere yapıştırılır.

İzoGuard yalıtım keçeleri üzerine nem bariyeri, lambri ve uygun kaplama yapılarak karavan hazır hale gelir. 

Karavanda ısı ve ses yalıtımı en önemli konulardan biridir. Enerji ihtiyacını karşılamak için güneşte durmanız gerekiyor, bunun sonucunda karavanın içi fırın gibi oluyor. Kışın ısınmak için çok fazla yakıt harcamanız gerekiyor. Yalıtım için baştan harcayacağınız zaman ve para kısa sürede size karşılığını verecektir.

Yalıtım için İzoGuard yalıtım keçesi yani sıra iki tarafı alüminyum folyo ile kaplanmış baloncuktan oluşan ABA-ABBA'yı tercih edebilirsiniz. Bizofol malzemesi 100 cm eninde, 50mt uzunluğunda paketin kapladığı alan 50 m2'dir.