YALITIM KEÇESİ

Son yıllarda mantolama bilincinin artması, yasal zorunluluklar, enerji tasarrufu  ve vergi avantaları gibi nedenler yalıtım sektörüne hareketlilik getirmiştir. Bu hareketlilik kısa sürede yeni organik ve inorganik yalıtım malzemelerinin ve uygulama tekniklerinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Yalıtım keçesin de bu hareketlilik neticesinde popüler olmuş, sektör içerisinde hızla yayılmış ve beraberinde tartışmaları da getirmiştir.


İzoGuard Doğal Isı Yalıtım keçesi

Tanımı : Isı yalıtım değeri 0.030, ses yalıtım değeri tuğla + İzoGuard 50/70 dB, ses problemlerinizde akustik özelliği sayesinde konfor sağlar, yalıtım keçesi nefes alır, kanserojen değildir. Oeko-Tex (bebek kıyafetlerinde bulunması zorunlu olan standart) özellliğine sahiptir, antibakteriyaldir, toz tutmaz, zor alevlenici sınıfındadır, su ile temasında yapısında bozulma olmaz, yüksek yapışma mukavemetine sahiptir, uygulama kolaylığı vardır, uzun ömürlüdür. Çevre dostudur, darbeye karşı dayanıklıdır. Deprem direnci sağlar. Deprem esnasında duvarlarınızın dağılmasını engeller. Kısa sürede uygulanması ile size zaman kazandırırken ,boya kokusu, toz-toprak ve uzun süren tadilat derdinden kurtulursunuz. Banyo gibi ıslak hacimlerde de fayanslarınızı kırmadan üzerine kullanabilirsiniz. Hem siz hem de ülkenin ekonomisine yapılan yalıtımın katkısı büyük olur. Enerji tasarrufu yapmanızı sağlar. Hammadeye göre rengi değişkendir. 


Kullanım Alanları : Bütün yapıların dış cephe yüzeylerinde, kolon ve kirişlerde, kaba ve ince sıva, tuğla, bims, gazbeton vb. yüzeylere uygulanır ve mükemmel yalıtım sağlar.

Yüzey Hazırlama : Uygulanacak zeminde uygulamayı engelleyecek pürüzler giderilmeli, kabarmış olan boya, kireç ya da varsa yağ gibi kalıntılar temizlenmelidir. Uygulamayı  olumsuz yönde etkileyecek boyalı yüzeyler çentme yöntemi ile hazır hale getirilmelidir. 

Karışım Yöntemi: Harç teknesine önce su koyulup, sonrasında yapıştırma harçı ilave edilmelidir. 

Dış Cephe İzoGuard Keçe Yalıtım Uygulama Detayları

Yapıştırma harcı uygulaması: Hidrofobi su itici özelliği olan yapıştırma harcı ( 4,5 kg/m² ) çelik mala yardımıyla 5 mm kalınlık oluşturacak şekilde taraklama işlemi yapılır. 

İzoGuard keçe yalıtım uygulaması: Yapıştırma harcı taraklı şeklinde tamamen yüzeye sürüldükten sonra İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri yukarıdan başlanarak aşağıya kadar yapıştırılır. Sonra mala ile üzerine vurularak İzoGuard liflerinin harçla bağlantısı kuvvetlendirilir, uygulamada keçeler arsında boşluk kalmamalıdır.

Sıva uygulaması: Yüzeye yapıştırma harcı ( 4,5 kg/m² ) çelik mala yardımıyla 5 mm kalınlık oluşturacak şekilde uygulanır. Sıva yaş iken üzerine 160' gr/m2 bir file giydirilir, filesi giydirilmiş özel donatılı sıvanın üzerine astar sürülerek son kat dekoratif kaplama yapılır.

Boya uygulaması: Dekoratif dış cephe kaplamalarının üzerine akrilik esaslı dış cephe boya uygulama yapılarak mantolama uygulaması sonlandırılır.

Dış mekanlarda ısı yalıtımına katkıda bulunmak amacıyla kullanılır. Diğer tüm uygulama yüzeyleri için bize danışınız.

Uygulama Yüzeyleri

  • Tuğla
  • Brüt beton
  • Beton
  • Gazbeton
  • Bims

Güvenlik Uyarıları:

  • İzoGuard Yalıtım keçesi doğaldır, kansorejen madde içermez.
  • Sağlığa zararlı değildir.
  • Uygulama esnasında toz yapmaz, kaşındırmaz.

 

 


SAKARYA MANTOLAMA

Sakarya ilinde hizmet verdiğimiz ilçeler;

Adapazarı
Akyazı
Arifiye
Erenler
Ferizli
Geyve
Hendek
Karapürçek
Karasu
Kaynarca
Kocaali
Pamukova
Sapanca
Serdivan
Söğütlü
Taraklı


UYGULAMA - 2

 İzoGuard Keçe İzolasyon Uygulaması

İzoGuard keçe yalıtım plakaları, 1m2*15m2*15mm ebat ve kalınlıkta, hidrofobi su itici özelliği olan yapıştırma harcı ( 4,5 kg/m² ) uygulaması çelik mala yardımıyla 50 mm kalınlık oluşturacak şekilde malaya kuvvetli bir şekilde baskı yapılarak uygulanır. Daha sonra tarak uçlu mala ile baskı yaparak taraklama işlemi yapılır. Tamamen yüzeye sürüldükten sonra İzoGuard keçe yalıtım yüzeye yerleştirilir. Not: Aynı işlem yukarıdan başlanarak aşağıya kadar devam edecektir. 

 Yalıtım Plaka Uygulama​

3 cm kalınlığındaki 22 veya 30 yoğunluklu Eps plakalar su basman profilinden başlayarak yatay ve şaşırtmalı olarak cepheye döşenecektir. 
Plakaların tüm kenarlarına taraklı yada çerçeve sistemi şeklinde ve ortasına 2 öbek olacak şekilde yapıştırma harcı sürülerek cepheye yapıştırılacaktır.

Söve ve Köşe Taşı Uygulama​

Tüm pencere kenarlarına ve bina dış köşelerine söve ve köşe taşı yerleştirilecektir. Söve ve köşe taşı plakaların üzerine yalıtım sıvası ile sabitlenecektir.

Astar Uygulama​

 Kaplama Yalıtımı kuruma süresi beklendikten sonra astar rulo ile yüzeye uygulanacaktır. 

Dış Cephe Boya Uygulama​

Dış cephe kaplamalarının üzerine akrilik esaslı dış cephe boya uygulaması yapılarak mantolama uygulaması sonlandırılır. 

Not: Dış cephe boyası: Esnek, nefes alabilen, uzun ömürlü, solmayan, ton farkı oluşmayan olacaktır.