Dış Cephe Yalıtım Sıva Uygulama Öncesi Yüzey Hazırlığı

İskele ve Branda Uygulama​ Talimatı

Bina cephelerine iskele kurulacaktır. Cepheye monte edilecek çelik dübeller vidalanan demir tijlerle iskele ayakları birbirine kelepçelenerek sabitlenecektir.

Binanın dış cephesine ve çevreye zarar vermeyecek Şekilde iskele kurulmadan önce iskele altına ve gereken yerlere branda serilecektir.

Not: İş güvenliğine uygun güvenlikli iskele kurulacak.

Cephe Yıkama ve Temizleme​ Talimatı

Yüzey komple temizlenecektir. Gerekmesi durumunda su basıncı 250 -300 bar arası olan su jeti ile tüm yüzey yıkanacaktır. Yıkama ile kir ve yağlanma, kabaran boyalar, zayıflamış ve özelliğini yitirmiş sıva tabakaları yüzeyden uzaklaştırılacaktı. Gerekli bölgelerde mekanik müdahaleler yapılacaktır.

Epoksi Boya Uygulama​ Talimatı

Yüzey temizliği sonrasında ortaya çıkacak olan demir donatılar paslanmaya karşı epoksi boya ile boyanacaktır ve üzeri aderansı yüksek tamir harçları ile onarımı yapılacaktır

Tamir Uygulama​ Talimatı

Yüzey temizliği sonrasında açığa çıkacak olan derin ve kılcal çatlaklar aderansı yüksek tamir haçları ile onarılacaktır. Çatlağın ebadını ve derinliğine göre İNCE ve KALIN yapılı tamir harçları kullanılacaktır.

Pencere ve Kapıların Korunma Talimatı

Çalışma alanına bakan pencere ve kapıların korunması, pencere ve kapıların zarar görmemesi ve kirlenmemesi için naylon branda ile kapatılacaktır.

Not: Yalıtım sıva öncesinde yüzey sağlam, temiz ve kuru olmalıdır.


Dış Cephe Yalıtım Sıva Uygulama Talimatları

Brüt Beton Astarı Uygulama Talimatı

Yalıtıma hazır hale getirilmiş yüzey ilk önce brüt beton astarı ile tek kat tek yön olarak uygulama yapılır. Brüt beton astarını uygulamaya hazır hale getirmek için 1-1-5 lt su ilave edilmelidir. Astarlama işlemi sonrasında duvar bir gün kurumaya bırakılmalıdır. 

Baklava Profil Köşebent Uygulama Talimatı

Tüm pencere kenarlarına ve bina dış köşelerine baklava köşe profilleri yerleştirilecektir. Profiller plakaların üzerine yalıtım sıvası ile sabitlenecektir.

Ano Çıta Profil Uygulama Talimatı

Ano çıtası uygulaması yapıştırma sıvası yardımıyla birer metre aralıklarla hâlihazırda boyalı olan eski binalarda brüt beton uygulamasının üzerine yapılmalıdır. 

Yalıtım Sıva Uygulama Talimatı

Isı yalıtım sıvası eski binalarda yani hali hazırda sıvalı ve boyalı binalarda brüt beton astarı uygulaması yapıldıktan sonra, birinci kat uygulaması çelik mala yardımıyla 5 mm kalınlık oluşturacak şekilde malaya kuvvetli bir şekilde baskı yapılarak uygulanır. Daha sonra tarak uçlu mala ile baskı yapmadan hafif bir şekilde taraklama işlemi yapılır ve duvar kurumaya bırakılır. Kuruma evresi atmosferik şartlarda %50 bağıl nem ortamında ortalama 48 saattir. Nem ölçer cihazı ile maksimum %20 nem kaldığında ikinci kat uygulamaya geçilebilir. İkinci kat uygulamada ano seviyesine kadar dolgu verilerek bıçak uçlu mastar yardımıyla mastarlama işlemi yapılır. Sıvası uygulamasına geçilebilmesi için tıpkı ilk kat uygulamada ki gibi  maksimum %20 nem oranı sağlanıncaya kadar beklenmelidir

Dekoratif Sıva Uygulama​ Talimatı

Astarlama işleminden sonra çimento esaslı 1,5 mm veya 2 mm tane çaplı dekoratif kaplama çelik mala ile yüzeye uygulanacak ve ardından plastik tabanlı malalar ile dekoru verilecektir. 

Bu aşama çok önemlidir. Mutlak suretle çalışan ekip altlı üstlü çalışmalı ve cepheye güneş vurmadığı saatlerde uygulama yapılmalıdır.

Dış Cephe Boya Uygulama Talimatı

Dekoratif dış cephe kaplamalarının üzerine akrilik esaslı dış cephe boya uygulaması yapılarak yalıtım sıva uygulaması sonlandırılır. 

NOT: Dış Cephe Boyası (Esnek, Nefes Alabilen, Uzun Ömürlü, Solmayan, Ton Farkı Oluşmayan Olacaktır.)


Malzeme Sarfiyat Listesi

Sıra

Malzeme Cinsi

Sarfiyat

1

Yalıtım Sıvası

10,00 /m2

2

Ano Çıtası

2,00/mtül

3

Brüt Beton Astarı

0,60 /L

4

Baklava Köşe Profili

0,40 /mtül

5

Dekoratif Kaplama 2 mm Ve 1,5 mm

3,00 /kg

6

Dış Cephe Boyası (Esnek, Nefes Alabilen, Uzun Ömürlü, Solmayan, Ton Farkı Oluşmayan Olacaktır.)

0,45 /L

Garanti Belgesi