Yalı Baskı Nedir

Yüksek yoğunluktaki EPS'nin akrilik esaslı elyaflı sıva ile kaplanmasından oluşan dış cephe yalı baskı mantolama uygulamaları, binalarınızı bir manto gibi sararak dış cephede yalıtımın sürekliliğini sağlayan, görsel olarak konutlara değer katan, su ve ısı yalıtımı amacı ile yapılan aynı zamanda dış ortamdan gelen gürültüyü de azaltabilen uygulamalardır. Gelişmiş mühendislik ve tasarım sistemleri sayesinde, dayanıklı yapısı ile yıllar boyunca ilk günkü güzelliğini korur.

Ahşap görünümlü yalı baskı plakaları daha fazla tercih edilmekle birlikte, sizin tercihinize göre plakalar farklı renklere de boyanabilmektedir.

Genel Özellikleri

  •  Hafiftir,
  • Yüksek enerji tasarrufu sağlar,
  • Kolay ve hızlı uygulanır, 
  •  Çevre dostudur,
  • Su geçirmez,
  •  Ses yalıtımı kabiliyeti vardır,
  •  Ekonomiktir,
  •  Uzun yıllar boyunca özelliğini kaybetmez,
  •  Estetik olarak binanıza değer katar.

Yalı Baskı Çeşitleri

  •  EPS Yalı Baskı
  •  Ahşap Yalı Baskı
  •  Alüminyum Yalı Baskı
  •  PVC Yalı Baskı ( Vinil Siding)
  •  Fibrcement Yalı Baskı

SÖVE

Dış cephe estetik görünüm ve detay çözümlemelerde kullanılan kapı ve pencere söveleri değişik model ve ebatlarda uygulanabilmektedir. 

Konutlarınızın dış cephelerine dekoratif bir görünüm kazandıran söve uygulamaları ile birlikte yağmurla birlikte kendini yıkama ve temizleme özelliği olan özel boyalar kullanılarak zaman içinde kirlenmeleri önlenmekte ve uzun seneler konutlarınıza aynı estetik değeri katmaları sağlanmaktadır. 

Cephe söve uygulamaları, profesyonel metotlar ve ürünler kullanıldığı taktirde yapı ömrüne eş değer ömre sahip olmakta, konutlarınıza değer katmaktadır.

DIŞ CEPHE SÜSLEMELERİ

Dış Cephe ürünleri eski ya da yeni her türlü yapıda rahatlıkla kullanılabilen dekoratif yapı elemanlarından oluşur. Dış cephe süslemelerimiz  yüksek kalite (30dns) EPS malzemeden üretilmektedir.

Dış cephe ürünlerimizin dışı, dış cephe şartlarına dayanıklı akrilik sıva ile kaplıdır.

Ayrıca  Geçmişten Günümüze vazgeçilemeyen ahşap dokuyu straforla bütünleştirerek  ahşap görünümlü yalı baskı ve söveyi üretmektedir. 

EPS yüksek basma dayanımı sayesinde sağlamdır. Bünyesine su almaz ve donma çözülme dayanımı yüksek olmasından dolayımı tabiat şartlarına karşı dayanıklıdır.  Dış cephede ki ısı değişimlerine karşı dayanıklı olduğu üniversite laboratuarlarında test edilmiştir.

Dış cephe ürünlerinin dışındaki özel sıva güneşin ultra viole ışınlarına karşı koruma sağlar, esnek yapısı sayesinde çatlamayı ,kırılmayı ve yaşlanmayı engeller.

Söve, Denizlik, Kilit Taşı, Yalı Baskı, Payanda, Sütun, Sütun Başı olmak üzere çeşitli profilleri mevcuttur.

Dış cephe kaplaması olarak çok avantajlı olmasının sebebi basit anlatımla sıvalı bir strafor olması sebebi ile ek file sıva gerektirmeden dış cepheye doğrudan uygulanıp boyanabilmesinden ileri gelmektedir.

Söve Uygulaması Nasıl Yapılır?

  1. Cephelere iskele kurulur. 
  2. Birbirini takip eden yüzeyler için ip atılır. 
  3. Sövelerin  uç kısımları makine ile kesilerek arka yüzeyi yapıştırıcı ile  taraklanarak cepheye tutturulur.
  4. Pencere üstleri ve diğer malzemlerde kapak yapılması gereken yerler makine ile kesiler deniz tutkalı ile tututrularak yapıştırıcı ile  cepheye monte edilir .
  5. Pencere üzerlerine ve kat silme üzerlerine mastik geçilir .
  6. Her boya en az 3 adet gelecek şekilde çivilenerek . kuruma gerçekleşince çiviler sökülür .
  7. Tüm ek yerleri deniz tutkalı ile yapıştırılıp şişen deniz tutkallarının taşan kısımları spatula ile temizlenir.
  8. Tüm ek yerleri ve çivi yerleri tamir harcı dile rutuş yapılarak kuruma tamalanınca  yüzey düzgünlüğü sağlanarak şekilde zımpara işlemi yapılacaktır. 
  9. Uygulanan tüm malzemelerin terazide olmasına özen gösterilir. 
  10. Daha sonra astar uygulanarak yüzey boyaya hazır hale getirilir.

Dış cephe söve ürünleri hali hazırda mevcut yapı veya yeniden inşa edilen bütün yapılarda kullanılabilen hafif dekoratif dış cephe söve elemanlarıdır.

Dış cephe profillerimiz B1 sınıfı Alev almaz Beyaz EPS strafor Polistiren malzemeler kullanılmaktadır.. Dış cephe söve ürünlerimiz doğal hava şartlarına karşı zarar görmemesi için üzeri, akrilik esaslı içinde birçok mineral barındıran söve harcı ile sıvanarak kurutulmaya bırakılır.

Dış Cephe Kaplamaları günümüz teknolojisiyle strafor söve olarak üretilen yüksek ısı yalıtım özelliği taşıyan Ahşap desenli cephe kaplaması olarakta üretilmektedir.  

FUGALI MANTOLAMA

Fugalı ısı yalıtım kaplamaları 6 çeşit kimyasal ve çeşitli minerallerden oluşmakta ve zor hava şartlarına dayanımları yüksek olduğundan olumsuz hava koşullarından etkilenmemekte dolayısıyla EPS yalıtım levhaları üzerinde yüksek dayanıklılık sağlamaktadırlar. 

Fugalı mantolama kaplamaları 2 farklı metotla uygulanabilmekte ve konutlarınıza değer katmaktadırlar.

  1. Dış cephe yalıtımında kullanılan levhalar (EPS,XPS vb..) duvara aşağıdan yukarıya kadar tesbit edilir, fuga kanalları istenilen bölgelere özel kesim aletleri ile açılır ve alüminyum fuga profilleri yerleştirilir.
  2. Özel olarak imal edilmiş fuga profilleri mantolama levhaları ile birlikte uygulanır,kesim işlemi yapmaya gerek yoktur. Birinci yöntemden daha hızlı uygulanabilir, birleşim yerlerinde ısı köprüsü oluşturmaz.

Fugalı Mantolama ; Fugalı kaplamalarda expanted polistren Eps strafor istenilen kalınlık ve modellerde şekillendirildikten sonra Akrilik emülsyon esaslı dış cephe sıvası ile kaplanım kullanımıza sunulmaktadır.

Fugalı Mantolama kalınlıkları 3 cm den başlamakta talebiniz ve istediğiniz doğrultusunda istenilen kalınlıklarda uygulanabilmektedir.

Isı yalıtımında en çok tercih edilen Eps Strafor düşük maliyetlerle yüksek ısı yalıtımı sağlamasının yanı sıra straforun kapalı gözenekli yapı sayesinde nem ve rutubet önleyici ektiside yüksektir.

Uygulamada kullanılan Akrilik Emülsiyon esaslı sıvanın esnek ve sağlam yapısı olması itibariyle yeni binalarda binanın zemine oturması esnasında cepheyle bütün olarak haraket edip zamanla oluşabilicek çatlamaların önüne geçilmektedir.

Fugalı Mantolama uygulamalarında plakaların ek yerlerine söve tamir harcı kullanılması azemi ölçüde önemli ve dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Yapılcak tamirlerde kullanılacak tamir harcı cephede tümüyle homojen bir yüzey elde etmemize imkan sağlar ve de farklı sıcaklık ve bina hareketlerinde kaplama ile aynı oranda hareket edeceğinden zamanla oluşabilicek kılcal çatlakarın oluşumuna ve cephenizin su alması gibi durumların önüne geçilmesini sağlamaktadır.