Dış Cephe Karbonlu | Eps Yalıtım Uygulama Öncesi Yüzey Hazırlığı

İskele ve Branda Uygulama​ Talimatı

Bina cephelerine iskele kurulacaktır. Cepheye monte edilecek çelik dübeller vidalanan demir tijlerle iskele ayakları birbirine kelepçelenerek sabitlenecektir.

Binanın dış cephesine ve çevreye zarar vermeyecek Şekilde iskele kurulmadan önce iskele altına ve gereken yerlere branda serilecektir.

Not: İş güvenliğine uygun güvenlikli iskele kurulacak.

Cephe Yıkama ve Temizleme​ Talimatı

Yüzey komple temizlenecektir. Gerekmesi durumunda su basıncı 250 -300 bar arası olan su jeti ile tüm yüzey yıkanacaktır. Yıkama ile kir ve yağlanma, kabaran boyalar, zayıflamış ve özelliğini yitirmiş sıva tabakaları yüzeyden uzaklaştırılacaktı. Gerekli bölgelerde mekanik müdahaleler yapılacaktır.

Epoksi Boya Uygulama​ Talimatı

Yüzey temizliği sonrasında ortaya çıkacak olan demir donatılar paslanmaya karşı epoksi boya ile boyanacaktır ve üzeri aderansı yüksek tamir harçları ile onarımı yapılacaktır

Tamir Uygulama​ Talimatı

Yüzey temizliği sonrasında açığa çıkacak olan derin ve kılcal çatlaklar aderansı yüksek tamir haçları ile onarılacaktır. Çatlağın ebadını ve derinliğine göre İNCE ve KALIN yapılı tamir harçları kullanılacaktır.

Pencere ve Kapıların Korunma Talimatı

Çalışma alanına bakan pencere ve kapıların korunması, pencere ve kapıların zarar görmemesi ve kirlenmemesi için naylon branda ile kapatılacaktır.

Not: Mantolama öncesinde yüzey sağlam, temiz ve kuru olmalıdır.


 Dış Cephe Karbonlu | Eps Yalıtım Talimatları

Su Basman Profil Uygulama Talimatı

Mantolama için uygun yüzey elde edildikten sonra, zemin kotundan 10cm yukarıda ipinde ve terazisinde olacak şekilde 53 mm genişliğinde su basman profilleri cepheye monte edilecektir.

Dış Cephe Eps Yalıtım Uygulama Talimatı

5 cm kalınlığındaki 16 yoğunluklu Karbonlu | Eps plakalar su basman profilinden başlayarak yatay ve şaşırtmalı olarak cepheye döşenecektir. 

Döşeme işleminde mutlak suretle 3 mt uzunluğunda mastar kullanılacaktır. Cephedeki kaçıklıklar minimum seviyeye indirilecektir. 

Plakaların tüm kenarlarına taraklı yada çerçeve sistemi şeklinde ve ortasına 2 öbek olacak şekilde yapıştırma harcı sürülerek cepheye yapıştırılacaktır. 

Pencere kenarlarında çatlama oluşmasını önleme amacı ile plakalar L şeklinde bir bütün olarak pencere köşelerine yapıştırılacaktır. Pencere köşelerinde iki plaka birleşimi olamayacaktır. Ayrıca bina iç ve dış köşelerinde plakalar birbiri üzerine bindirilerek derz oluşması önlenecektir. 

Dübel Uygulama Talimatı

Plaka yapıştırma işleminin ardından gerekli kuruma süresi beklendikten sonra dübelleme yapılacaktır. 

Tüm plaka birleşim noktalarına ve plakaların ortasına 1 adet olacak şekilde dübeller yerleştirilecektir. 25 metre yükseklikten sonra plaka ortasına gelen dübel sayısı 2 adet olacaktır. Ayrıca bina köşelerinde ve pencere kenar bölgelerinde dübel sayısı sıklaştırılacaktır. Kullanılacak dübel 11.5 cm uzunluğunda şişerek açılan plastik çivili beton dübeli olacaktır.

Fileli Köşebent Uygulama​ Talimatı

Tüm pencere kenarlarına ve bina dış köşelerine PVC fileli köşe profilleri yerleştirilecektir. Profiller plakaların üzerine yalıtım sıvası ile sabitlenecektir.

Fileli Sıva Uygulama​ Talimatı

Bina üst katından başlayarak sıva işlemi yapılacaktır. Yalıtım sıvaları çelik mala ile cepheye uygulanacak. Sıva henüz kurumadan üzerine donatı filesi (160gr/m2) yerleştirilecek ve çelik mala ile sıvanın içine gömülecektir. Donatı filesi yüzeye yakın olacaktır.

Kaplama Astar Uygulama​ Talimatı

Sıvanın kuruma süresi beklendikten sonra kaplama astarı uygulaması yapılacaktır. Sıva yüzeyi ile dekoratif kaplama arasında aderansı sağlamak ve tozumayı önlemek için kullanılan kaplama astarı, rulo ile yüzeye uygulanacaktır. 

Dekoratif Sıva Uygulama​ Talimatı

Astarlama işleminden sonra çimento esaslı 1,5 mm veya 2 mm tane çaplı dekoratif kaplama çelik mala ile yüzeye uygulanacak ve ardından plastik tabanlı malalar ile dekoru verilecektir. 

Bu aşama çok önemlidir. Mutlak suretle çalışan ekip altlı üstlü çalışmalı ve cepheye güneş vurmadığı saatlerde uygulama yapılmalıdır.

Dış Cephe Boya Uygulama Talimatı

Dekoratif dış cephe kaplamalarının üzerine akrilik esaslı dış cephe boya uygulaması yapılarak mantolama uygulaması sonlandırılır. 

NOT: Dış Cephe Boyası (Esnek, Nefes Alabilen, Uzun Ömürlü, Solmayan, Ton Farkı Oluşmayan Olacaktır.)


Malzeme Sarfiyat Listesi

Sıra

MALZEME CİNSİ

SARFİYAT

1

16 Yoğunluk Karbonlu | Eps Yalıtım

1,00 /m2

 2

Su Basman Profili

0,10/ mt

 3

Dübel

6,00 / adet

4

Yapıştırma Harcı

4,50 /kg

5

Pvc Fileli Köşe Profili

0,40 /mt

6

Yalıtım Sıvası

4,50 /kg

7

Donatı Filesi 160 gr/m²

1,10 / mt

8

Kaplama Astarı

0,20 /L

9

Dekoratif Kaplama 2 mm ve 1,5 mm

3,00 /kg

10

Dış Cephe Boyası (Esnek, Nefes Alabilen, Uzun Ömürlü, Solmayan, Ton Farkı Oluşmayan Olacaktır.)

0,45 /L


Garanti Belgesi