Isı Yalıtımı Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktaları | İzoGuard ®

Isı yalıtımı uygulaması yapılırken veya ısı yalıtımı yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunmaktadır. Dikkat edilmesi gereken bu püf noktalar ısı yalıtımında daha sonra meydana gelecek istenmeyen sorunların yaşanmasının önüne geçebilir. Örneğin, ısı yalıtımı yapılacak bir bina için paket bir sistemin tercih edilmesi, toplama bir sistemin tercih edilmemesi doğru bir adım olur. Çünkü toplama bir sistemde kullanılan malzemelerin birbiri ile olan uyumları, birlikte yüzeye uygulandıktan sonraki performansları test edilmemiştir. Ulusal ve uluslararası kalite belgelerine sahip paket bir sistemde ise sistem bileşenlerinin birbiri ile uyumlu çalışmaları, yıllar içerisinde performansından bir şey kaybetmeden ısı yalıtımı sağlamaya devam ettiği test edilerek belgelendirilmiştir. Sonuç olarak uygulanacak mantolama sisteminin kalite belgeleri ile performansını kanıtlamış paket sistemlerden seçilmesi, kullanım süresi boyunca sorun yaşamadan enerji tasarrufu elde edilmesini sağlayacaktır.

Ürün performansının yanı sıra kullanılan paket sistemin kimler tarafından uygulandığı da çok önemlidir. Çünkü paket sistem ne kadar iyi, güvenilir, sağlam olursa olsun, sistemi uygulayan ekip tarafından yapılabilecek hatalar mantolama işleminin performansını negatif yönde etkileyecektir. Bunun sonucunda da ısı yalıtımı uygulamasından istenilen performans elde edilemeyecektir. Bu yüzden mantolama işlemi kesinlikle uzman bir ekip tarafından uygulanmalıdır. Uygulamacıların işin uzmanı olan sertifikalı ustalardan oluşmasına dikkat edilmelidir.

İzoGuard® uzun yıllardır sürdürdüğü ısı yalıtım uygulaması ile ustaların mesleki bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflemektedir. 2007 yılından beri Türkiyeyi adım adım dolaşarak illerimize yalıtım hizmeti götürmektedir. Hedefimiz Tüm Türkiye!