Duvar Arası İzoGuard Keçe Yalıtım

Uygulama - 1 

Isı ve ses yalıtımı iki duvar arası Alçı panel uygulama iki konstrüksiyon arası Konstrüksiyon yapılır. 

U ve c profilleri zemin ve duvara vidalamadan önce profil genişliği kadar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek profile yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir. 

Konstrüksiyon bitince bir yüz alçı panel kaplanır. Profillerin arasına düşük yoğunluklu İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri yerleştirilir. Diğer alçıpan plakalar vidalanır. 

Önerilen ürünler: 10 mm -15 mm -20 mm dir.


Uygulama - 2

Alçı panel uygulama bir yüzü çift plaka Konstrüksiyon yapılır. 

U ve C profilleri zemin ve duvara vidalamadan önce profil genişliği kadar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek profile yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir. 

Konstrüksiyon bitince bir yüz alçı panel kaplanır. Profillerin arasına düşük yoğunluklu İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri yerleştirilir. Diğer alçıpan plakalar vidalanır. 

Uygulanan alçıpanel üzerine 1m eninde uygun kalınlıkta İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri alçı panel üzerine saten alçı taraklı mala yardımı ile çekilerek yapıştırılır. Boşluk bırakmamak esastır. 

Yapıştırma işleminden sonra 2.kat alçıpanel plakalar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri üzerine vidalanır.

Önerilen ürünler: 7 mm -10 mm – 15 mm dir. 


Uygulama - 3

İki duvar arası 

Birinci sıra gaz beton veya tuğla ile örülür. Örülen tuğlanın iç yüzeyine çimento esaslı yapıştırma harcı taraklı mala yardımı ile sürülerek İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri yapıştırılır. 

En 5-7 cm boşluk bırakmak kaydı ile 2.duvar uygulamasına geçilir. 

Önerilen ürünler: 7 mm – 10 mm -15 mm -20 mm dir. 


Uygulama - 4

Tek Alçıpan 

Konstrüksiyon kurulduktan sonra yerde hazırlanan alçıpan plakalar saten alçı taraklı şekilde çekilerek İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri alçı plakalara yapıştırılır. 

Hazırlanan plakalar konstrüksiyona vidalanır.(4,5 luk vida) 

Önerilen ürünler: 7 mm -10 mm – 15mm dir.