Polyester Keçe İle Üretilen İzoGuard Yüksek Oranda Isı Yalıtım Sağlar.

İnsanların kaliteli ve konforlu bir yaşam sürebilmeleri 20-22C sıcaklık ve %50 bağıl nem değerine sahip olan ortamlarda mümkün olabilir. Kış aylarında dış ortam sıcaklıkları 20C’ nin oldukça altında seyreder. Yaz aylarında ise hava sıcaklıkları 20C’nin oldukça üstündedir. Isı bir enerji türüdür ve yüksek sıcaklıklı ortamdan düşük sıcaklıklı ortama transfer olur. Bu nedenle ısı ve enerji kaybı yaşanır. Doğru malzemeyle yapılan ısı yalıtım uygulamaları ısı ve enerji kaybının önüne geçip kaliteli yaşam konforu sağlar. Bu malzemeler içersinde İzoGuard diğer alternatiflerinden, bir çok özelliği sayesinde yeni nesil yalıtım olarak yerini almıştır.


 İç Cephe Duvar Isı ve Ses İzolasyonu

Tercih edilen 25 kg ‘lık yapıştırma harcı torbası temiz bir kovadaki 6 ile 8 lt. arasındaki temiz ve soğuk suya yavaşça boşaltılır. Bu esnada bu karışım düşük devirli bir matkap yardımı ile 5-10 dk. karıştırılır. Harç dinlendirildikten sonra 1-2 dakika düşük devirli matkap ile tekrar karıştırılır. Harcın kullanma süresi 1,5-2 saat arasıdır. Bu zaman diliminden sonra kalan harçlar hiçbir şekilde kullanılmamalıdır. 

Çimento esaslı mantolama yapıştırma harcı gerekli talimatlara uygun olarak taraklı mala ile duvar yüzeyine çekilir.  Gerekli kalınlıklardaki İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri duvara aralarında boşluk kalmayacak şekilde elle veya mala yardımı ile vura vura (keçe liflerinin harçla bağlantısını kuvvetlendirmek amacı ile) yapıştırılır. Duvar kurumaya bırakılır. Kuruma evresi atmosferik şartlarda %50 bağıl nem ortamında ortalama 48 saattir. 

Duvara yapıştırılan İzoGuard yalıtım keçelerin kuruması tamamlanınca üstüne 1 kat çimento esaslı yapıştırma harcı yaklaşık 2 veya 3 kg/m² sarfiyat ile İzoGuard yalıtım keçelerin üzerine çelik mala yardımı ile çekilecektir. Bu sıva daha kurumadan en az 160 gr/m² ağırlığındaki alkali direnci yüksek sistem donatı filesi yatayda ve düşeyde 10 cm 'lik bindirme payları verilerek birinci kat sistem sıvasının üzerine yerleştirilecektir. File yerleştirilirken birinci kat sıvaya gömülmemesine dikkat edilecektir. Donatı filesi üzerine ikinci kat sistem kaba alçı sıvası yaklaşık 2 kg/m² sarfiyat ile yüzeye çekilecektir. Toplam sıva sarfiyatı m² başına 4 veya 5 kg olacaktır. Kuruma ortalama 24 veya 48 saattir.

Kuruması tamamlanan sıvanmış duvarın üzerine saten alçı ve boya işlemine geçilir. 

Dübele gerek yoktur. 

Duvar boyalı bir yüzey ise saten alçı kullanılarak İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri duvara yapıştırılır. 

Önerilen ürünler : 5 mm –  7 mm-10 mm-15 mm dır


Alışveriş için (E-TİCARET) online Sitemizi ziyaret ediniz.