VİTRA THERM

Yapı Kimyasalları sektörünün  en büyük kapalı alanına sahip olan ve ileri teknolojilerle donatılmış ilk üretim tesisi 1999 yılında Bozüyük'te faaliyete alındı. Aynı yıl içerisinde, VitrAFix markalı ürünler ile iç pazara ilk satışlar gerçekleştirildi.

2000 yılı itibariyle ürün portföyü 5 farklı karo seramik yapıştırıcısı ve 5 farklı derz dolgusundan oluşmaktaydı. Standart yer ve duvar karo uygulamalarında kullanılmak üzere geliştirilen bu ürünlerle, ürün portföyünün temel taşları oluşturulmaya başlandı. Yine aynı yıl içerisinde ilk ihracat gerçekleştirildi.

2005 yılına gelindiğinde  enerji verimliliği konusundaki gelişmelere paralel olarak VitrA Therm  dış cephe ısı yalıtım sistemleri pazara sunuldu. VitrA Therm, ürün teknolojisi ve kalitesiyle 2005 yılının “en iyi ısı yalıtımı ürünü” ödülünü aldı.

2007 yılında faaliyete alınan Mersin üretim tesisi ile toplam üretim kapasitesi yıllık 160.000 tona çıkarken, üretim kapasitesi ve tesislerin lojistik konumlarıyla sadece iç pazarda değil, yurtdışı pazarda daha da güçlü ve iddialı bir konuma gelindi.

2008 yılında VitrA Therm ürün grubunun ihracat satışlarına başlandı.

2011 yılı itibariyle dünyanın, Türkiye dahil, 49 ülkesinde birçok yapı projesinde güvenle VitrA Fix ve VitrA Therm markalı ürünler kullanılmaya devam ediyor.

Kaynak : vitrafix.com.tr

VİTRA THERM MANTOLAMA

İçinde bulunduğumuz ortamın ısıl konfor şartları sağlığımızı ve verimliliğimizi doğrudan etkilemektedir. Yaşadığımız binaların optimum ısıl konfor şartları sağlanırken, ısıtma ve soğutma enerjisi maliyetlerinin de minimum düzeyde olması, özellikle son dönemde son dönemde fiyatları hızla yükselen ve dışa bağımlı olduğumuz enerji kaynaklarının daha az kullanılmasını sağlayacaktır. Dolayısıyla atmosfere yayılan olumsuz emisyon gazları azalacak ve çevrenin korunmasına katkıda bulunulacaktır. Bu verimlilik, ancak doğru ısı yalıtımı ile sağlanabilir.

Yapılarda ısı transferi, sıcak bölgeden soğuk bölgeye doğrudur. Isı, kışın ısıtma sürecinde iç mekanda dışarıya, yazın ise soğutma sürecinde dışarıdan iç mekana doğru hareket eder. Doğru dış cephe ısı yalıtım sistemi ile farklı sıcalıktaki iki ortam arasındaki ısı transferi en aza iner ve iç mekandaki ısı en etkili şekilde korunur.

Isı yalıtımı amacıyla binaların saydam kısımlarında farklı cam ve doğrama türleri seçilebilirken, opak kısımlar olarak değerlendirilen dolu bölgelerde ısı yalıtımı ise (tavan, taşıyıcı sistem, duvar ve zemin döşemesi) farklı kalınlık ve türde ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak yapılabilir. Dış cephe ısı yalıtım sistemlerinde ısı yalıtımı, ısı yalıtım lehvaları ile sağlanır.

Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri, yalıtımın bir bütün olduğunu benimseyen sistemlerdir. Hem duvar elemanlarının oluşturdukları yüzeyleri, hemde kolon, kiriş, lento, perde duvar gibi betonarme yüzeyleri yapının dış kabuğunda sürekli ve bütün olarak yalıtarak ısı köprülerini ortadan kaldırmakta ve yalıtımdan en etkili sonucun alınmasını sağlamaktadır.

En üst düzeyde performans için ısı yalıtım malzemesi ve sistemin diğer bileşenleri standartlara uygun kalitede ve belgeli ürünler olmalıdır. Farklı bileşenlerden oluşan kompozit sistemin, kendi için içinde ve yapıyla uyum içinde çalışabilmesi için doğru ürün ve doğru uygulama çok kritiktir.

VitrA Therm Binanızın Koruma Kalkanı

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülü – 2005 Yılın Isı Yalıtımı ÜrünüHer Hava Koşulunda, Dış Cephelerde Isı Yalıtımı Kontrolünüz Altında!

VitrA Therm binanızı soğuğa, yağmura, kara, yangına, sese ve yoğun güneş ısısına karşı korur. Özel yalıtım katmanları sayesinde %40 ~ %60 arası yakıt tasarrufu sağlar, çok daha az yakıt masrafıyla, daha sıcak ortamlar yaratır. Her türlü iklimde kusursuz performans gösteren, ısı yalıtım performansı zamanla azalmayan uzun ömürlü, kalıcı çözümdür.

Sağlıklıdır, dış duvarların iç tarafında oluşan yoğuşma kaynaklı küf ve mantar oluşumunu engeller.

Güvenlidir, betonarme yapıda yoğuşmadan kaynaklanan korozyonu engeller ve binanın taşıyıcı sistemini korur.

Çevre dostudur, daha az yakıt ve enerji kullanılmasını sağlayarak hava kirliliğini önler.

İç ortamda oluşan su buharının dış ortama geçişine izin verir.

Isıtma-soğutma tesisatı yatırım ve işletme maliyetlerini düşürür.

 

VİTRA THERM MANTOLAMA FİYATLARI

Vitra Therm mantolama fiyatlarıkullanılacak malzemeye, bina özelliklerine ve yapılacak uygulamaya göre değişmektedir.

Kullanılacak Malzemeler Miktarı Birimi
Vitra Therm Mantolama Levhası 1,05 Mt
Vitra Therm Yapıştırıcı 4,00 Kg
Vitra Therm Plastik Çivili Dübel 6,00 Adet
Vitra Therm Donatı Filesi 1,10 Mt
Vitra Therm Fileli Köşebent 0,50 Mt
Vitra Therm Yalıtım Sıvası 5,00 Kg
Vitra Therm Dekoratif Sıva 2,50 Kg
Vitra Therm Dış Cephe Boyası 0,35 Kg

 

Vitra Therm Mantolama Metrekare fiyatı :……….. TL