Mantolama Isı Yalıtım Dış Cephe Kaplama Sistemleri | İzoGuard ®

ISI YALITIMI

Konutlarımızı kışın soğuk yazın ise sıcaktan koruyan ısı yalıtım uygulamaları sergilediği performans ile 4 mevsim kalıcı çözüm sağlamaktadır. Rutubetsiz, sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı sunmasının yanı sıra evlerinizi küf ve nemden koruyarak bakım ve onarım masraflarınızı asgari orana indirmektedir.

Dış cephe yalıtım uygulamaları, ısıtma ve soğutma giderlerinin %40-60 arasında azalmasına neden olduğu enerji tasarrufu ile 3 sene gibi kısa bir sürede yalıtım harcamalarınızı geri kazanmanızı sağlamaktadır. 

Isı yalıtımın ekolojik dengeyi korumaya yardımcı bir sistem olması ile birlikte Türkiye ve Avrupa standartlarına uygunluk göstermektedir.   

ISI YALITIMINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

 Isı yalıtım uygulamasında en az 3 cm ve üzeri ısı yalıtım levhasının kullanılması doğru olacaktır.
 Gerçekleştirilen ısı yalıtım uygulamalarında m² başına en az 6 adet mekanik tespit dübeli kullanılması gerekmektedir.
 Dış cephe ısı yalıtım uygulamalarında kullanılacak malzemelerin birbirleri ile uyum göstermesi ve kalitelerinin uluslararası standartlarda olması önem arz etmektedir. 
 Isı yalıtım levhalarının dizimleri kabul görmüş biçimlerde gerçekleştirilmelidir. Bu sayede hem ısı köprülerinin oluşması engellenmiş olacak hem de levhaların üzerine basınç uygulayacak ağırlığın dengeli şekilde dağılmasını sağlayacaktır.
 İstenen sonuç ve tasarrufun sağlanabilmesi için ısı izolasyon uygulamalarının mutlaka dış cephelerde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Böylelikle hem yapı malzemelerinin ısı depolama özelliğinden yararlanılmış olacak hem de yapı malzemeleri tüm dış etkilerden korunacaktır. Konutların iç cephelerinde gerçekleştirilen ısı yalıtım uygulamaları küflenmeye ve rutubete neden olacağından zamanla binalara yarardan fazla zarar verecektir.
 Isı yalıtım mantolama uygulamasının kalitesi ve verimliliği kullanılan malzeme ile birlikte uygulamacı personelin bilgi ve becerilerine de bağlıdır. Uygulama aşamalarının tümü teknik personel tarafından kontrol edilmeli, olası riskler uygulama aşamasında önlenmelidir.

 

ISI YALITIMI İLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLENDİRİCİ KONULAR

Neden ısı yalıtımı yaptırmalıyız ?
Isı yalıtım çeşitleri 
Bina ısı yalıtımı

Yalıtım Çözümleri

MANTOLAMA

Binalarda ısı yalıtımı için içten, dıştan ve sandviç duvar olmak üzere 3 farklı yöntem uygulanır. Isı köprülerinin oluşumunu önlemek ve yalıtımın sürekliliğini sağlamak için yapılan en iyi uygulama mantolama uygulamasıdır. Dış cephe mantolama uygulaması yapı fiziği açısından en uygun olan ısı yalıtım sistemidir.

Mantolama mevsim şatlarına göre ısı kayıp ve kazançlarını engellemek için bina dış kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı köprüsü oluşturmadan gerekli ısı iletim katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeyine yapılan ısı izolasyonudur.

MANTOLAMANIN AVANTAJLARI

 Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb.. betonarme yapı elemanlarını tamamen yalıtarak ısı köprülerinin oluşmasını engeller.
 Binayı dışarıdan bir manto gibi sararak ana malzemede sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önler.Dış duvarlarda oluşan yaz kış sıcaklık farkları 5 oC kadar çıkabilmektedir.
 Bina dış duvarları dış ortamın tüm etkilerinden korunur.
 Yoğuşma riski en aza indirilir.
 Hem ısı hem de su yalıtımı sağlar
 Tekniğe uygun yapılmış bir mantolama uygulaması %50 ye varan ısı tasarrufu sağlar.
 Mantolama yapılmış binalarda ısı dengeli bir şekilde dağıldığı için yoğuşma ve hava akımı olmaz, bu sayede konforlu bir yaşam alanı elde edilmiş olur.
 Yakıt tüketimini azalttığı için çevrenin korunmasına katkı sağlar.
 Binanın dış duvarlarında beton içindeki donatıları korozyona karşı koruyarak bina ömrünü uzatır.

 Mantolama ile ilgili diğer bilgilendirici konular