SICAK VE RÜZGARLI HAVA KOŞULLARINDA ISI YALITIMI

Isı yalıtım uygulamalarında bulunan bölgenin iklim durumuna göre kullanılan malzemeler ve uygulanış biçimleri değişkenlik gösterebilir. Sıcak, Rüzgarlı, Yağmurlu vb. bütün hava koşulları göz önünde bulundurularak malzemeler seçilir ve uygulama gerçekleştirilir.

Sıcak ve Rüzgarlı hava koşullarındaki ısı yalıtımı uygulamalarında, ısı yalıtım plakalarının yapıştırılması ve sıvanması için kullanılan çimento esaslı ürünlerin tavsiye edilen uygulama sıcaklığı +5C ve üstüdür. Kullanılan ürünlerin uygulama aşamasından, priz alma aşamasının sonuna kadar aşırı sıcak ve rüzgar etkilerine maruz kalması uygulamanın olumsuz koşullardan etkilenmesine sebep olabilir. Bu etkilenme yüzeyden hızla buharlaşacak olan su muhtevasının sıvada rötre çaylaklarına sebep olması olarak açıklanabilir.

Bu gibi zararlı etkenlerden uygulamayı korumak için, gün içinde güneş ve rüzgarın etkilerinin az olduğu cephelerde çalışmak gerektiği taktirde yüzey nemlendirilmeli ve güneşin zararlı etkilerini azaltmak için bir branda ile korunmaya alınmalıdır.