MANTOLAMA NE KADAR ENERJİ TARASSRUFU SAĞLAR

Isı yalıtım sistemleri için harcanan, ilk bakışta yüksek olduğunu düşünülen maliyetler gerçekte uzun vadeli akıllıca yapılmış bir yatırımdır ve uzun vadede önemli miktarda getiri sağlamaktadır. Yaz aylarında soğutma için kullanılan enerjinin maliyeti m2 bazında hesaplanması sonucunda 20-30 m2 oda için aylık ortalama 55 $ civarındadır. Kış aylarında ise ısınma için kullanılan enerjinin maliyeti ortalama 72 $ civarındadır.

Türkiye ekonomisine baktığımızda yıllık elektrik tüketim oranlarının durumları da oldukça ciddi görünmektedir. Dışa bağımlı hale geldiğimiz enerji ihtiyaçlarının giderilmesinde ciddi miktarlarda ödemeler gerçekleştirmekteyiz. Bunun en önemli nedenleri arasında ise bilinçsizce yapılan tüketim harcamaları ve sarfiyatlardır. Elektrik tüketimi ülkemizin ekonomik büyüme hızıyla doğrudan ilintilidir. Ekonomik büyüme sağladığımız dönemlerde elektrik tüketimimizin de buna bağlı olarak yükseldiği tespit edilmiştir. Yine 2001 ve 2009 yıllarında yaşanan ekonomik kriz dönemlerinde elektrik tüketiminin azaldığı saptanmıştır. Türkiye’nin yıllık  ekonomik büyüme hızı ortalama %5.5 iken elektrik kullanım artışı bunu yarım puan 0.5 üzerinde yani %6 oranındadır. Bu durumu en iyi ifade eden açıklama tüketimde tasarruflu olmadığımızdır.

Günümüzün konutları içerisinde yaşayan insanlara için barınma ihtiyacının da ötesinde elektrik, su, ısınma, soğutma gibi konularda konut sahiplerine önemli tasarruflar sunmaktadır. Gelişen teknoloji mevcut konutlara da bazı uygulamalarla önemli tasarruflar sağlama imkânı sunmaktadır. Özellikle dış cephelere yapılan mantolama uygulamaları ile konutların (uygulama kalitesine göre) enerji tüketiminde %40-60 arası tasarruflar sağlanmaktadır. Bu avantajının dışında mantolama sistemleri ;

  •  Konutlarınızı küf ve nemden uzak tutarak sağlıklı ve rahat yuvanızın tadını çıkartmanızı sağlar.
  •  Yakıt tüketimini azalttığı için çevrenin korunmasına katkı sağlar.
  •  Yapı malzemelerinde sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önler, bakım, onarım vb. masraflarınızı azaltır.