İÇ CEPHE MANTOLAMA VS DIŞ CEHPE MANTOLAMA

 – İçten mantolama, sadece iç duvarlara uygulanabildiği için döşeme kasetlerinde ısı köpükleri oluşturur ve etkin ısı sağlayamaz.

 – Dış cephe mantolama, binayı dıraşıdan bir kabuk gibi sararak tam ve etkin bir ısı yalıtımı sağlar.

 – İç cephe mantolama dış yüzeyde su sızıntısı yoksa sadece duvardaki rutubeti engelleyebilir, fakat tavan ve döşemelerde rutubeti artırmış olur.

 – Dış  cephe mantolama binadaki tüm rutubeti engeller ve binayı tüm dış etkenlerden korur.

 – İç cephe mantolamada, rutubet ve nem hala dışarıdan içeriye girdiği için, içten yapılan kaplama malzemelerinin ve iç cephe boyasının zarar görerek dökülmesine neden olur.

 – Dış cephe mantolamada, ısı iletim katsayısı düşük ve daha kalın ısı yalıtım levhaları kullanılabilir, bu da ısı yalıtımından tam performans alınmasını sağlar.

 – İç mantolamada maksimum 2 ya da 3 cm lik ısı yalıtım levhası kullanılabilir, bu da etkin bir ısı yalıtımı sağlayamaz.

 – İçten yalıtım uygulaması sonucu olarak ortaya çıkan ısı köprüleri; küf, mantar, terleme, yoğuşma ve bunlara bağlı olarak boya ve sıva dökülmelerine, beton ve donatıda korozyona sebep olacaktır. Tüm bunlar ise; insan ve yapı sağlığını etkileyecek çok önemli sorunlara yol açacaktır.

Yukarıda yazdığımız sebepler göz önüne alınırsa, iç cephe mantolama uygulamasının zamanla yaradan çok zarar getireceği açıktır. Bu sebeple içten(iç cephe) mantolama yaptırmayın…

Dış cephe mantolama yaptırarak hem ısı konforu, hemde fatura tasarrufu sağlayın. Kışın sıcak, yazın ise serinliğin keyfini çıkartın

İzoGuard olarak, binayı bir bütün olarak ele alan, hem ısı hem de su yalıtımı sağlayan dış cephe mantolama uygulamasını önemle tavsiye etmekteyiz.