NOT: İÇTE MANTOLAMA KANSER ÜRETİRMİ? SORUSUNA İZOGUARD CEVAP VERİYOR. DOĞRU BİR MALZEME UYGULANMASA KANSER ÜRETİR. 

İçten Mantolama

İç Cephe Mantolama Nedir? Nasıl Uygulanır?

Günümüzün, en fonksiyonel bina ısı yalıtım sistemi olan mantolama ;
daire içi ( iç mantolama ) ve bina dış cephe mantolama sistemi olarak uygulanabilmektedir.
İzoGuard, tecrübeli ve dikkatli ekipleriyle uygulama beceresini bu iki yönteme de aktararak, maksimum yalıtım ve konfor sağlamaktadır.
Günümüzde ısı yalıtımı için apartman yaşantısında, ısı yalıtımı üzerine ortak karar verilemediği durumlarda, daire sahiplerinin en azından kendi dairelerine içeriden mantolama yapmakla ısı yalıtımı sorununa çözüm getirebilir.

İç Cephe Mantolama

İç Mantolama, bina dış yüzeylerinin mimari özelliklerinin korunmak istenildiği ya da apartman yaşantısında, ısı yalıtımı üzerine ortak karar verilemediği durumlarda, daire sahiplerinin en azından kendi dairelerine içeriden mantolama yapmakla ısı yalıtımı sorununa çözüm getirebilmek amacıyla uygulanabilen mantolama yöntemidir.

İç Mantolama, yoğun ısı farklarına maruz kalan bina dış yüzeyinin yalnızca daire içine yansımaması için kullanılır.
Isı köprülerine, dikkatli ve uzman ekiplerin, doğru yaklaşımıyla iç mantolama maksimum güçlü bir hale gelir.

Yine İç mantolama, binanın bulunduğu iklimsel şartlardaki termal farkların, süreleri, yoğunlukları sebebiyle de uygulama kararı verilebilecek bir yöntemdir. Yılın aşırı soğuk ya da aşırı sıcak aylarının ne kadar zaman sürdüğü dikkate alınarak iç mantolama uygulaması doğru karar olabilir.

Daire İçi mantolama, binaların soğuk yada sıcak dış yüzeye sahip duvarların iç yüzeylerine uygulanmaktadır.
Ülkemiz iklim şartları düşünüldüğünde, genel olarak ılıman iklimli bir ülkedir. Bu durumda ülkemizin bir çok bölgesinde iç mantolama, diğer şartlarda uygunsa rahatlıkla düşünülebilir bir yöntemdir.

Kış aylarında soğuk dış hava ile bina içerisindeki ısıtılmış havanın arasında oluşan büyük sıcaklık farkı sebebiyle, bina içerisindeki ısı süratle bina dışına doğru hareket eder; çatıdan, pencereden ve büyük miktarda duvarlardan kaçar.
Dışarı kaçan ısıyı yerine doldurmak için daha çok ısıtmaya çalışırız. Bina dış duvarlarında, dışdan bir ısı yalıtımı uygulaması var ise, dışarı doğru kaçmaya çalışan ısı, yalıtım levhalarından az geçer, dolayısıyla iç havayı sürekli ısıtmaktan kurtuluruz. Isıtmak için sarf edeceğimiz yakıt önemli ölçüde azalır. Bu durumda hem birey, hem devlet ekonomisine, hem de hava kirliliğinin azalmasına büyük ölçüde yardımcı oluruz.
Bu arada bina iç ve dış duvarını yalıtırken, çatı ve pencereler için gerekiyorsa bodrum tabanı için de tedbir almalıyız.

Avantajları:
Yüksek ısı yalıtımı sağlar.
Yüksek yangın ve ses dayanımı sağlar.
A tipi yanmaz sınıfındadır, ısı iletkenlik değeri: TS 901, EN 13500, DIN 4102 ve TS 825 normlarına uygundur.
Uygulama sonrası ölçüleri zamanla değişmez, sabit kalır.
Bina durdukça yalıtım görevine devam etme özelliğine sahiptir.
Çevre dostudur.
Yüksek basınç dayanımı vardır.
Uygulaması kolaydır.
Sistemin tasarruflu olmasını sağlar.