Isı Yalıtımında Dikkat Edilecek Hususlar | İzoGuard®

  •  Mantolama 

Isı Yalıtım Uygulamasında En Az 4 Cm Ve Üzeri Isı Yalıtım Levhasının Kullanılması Doğru Olacaktır.
 Gerçekleştirilen Isı Yalıtım Uygulamalarında M² Başına En Az 6 Adet Mekanik Tespit Dübeli Kullanılması Gerekmektedir.
Dış Cephe Isı Yalıtım Uygulamalarında Kullanılacak Malzemelerin Birbirleri İle Uyum Göstermesi Ve Kalitelerinin Uluslararası Standartlarda Olması Önem Arz Etmektedir. 
 Isı Yalıtım Levhalarının Dizimleri Kabul Görmüş Biçimlerde Gerçekleştirilmelidir. Bu Sayede Hem Isı Köprülerinin Oluşması Engellenmiş Olacak Hem De Levhaların Üzerine Basınç Uygulayacak Ağırlığın Dengeli Şekilde Dağılmasını Sağlayacaktır.
 İstenen Sonuç Ve Tasarrufun Sağlanabilmesi İçin Isı İzolasyon Uygulamalarının Mutlaka Dış Cephelerde Gerçekleştirilmesi Gerekmektedir. Böylelikle Hem Yapı Malzemelerinin Isı Depolama Özelliğinden Yararlanılmış Olacak Hem De Yapı Malzemeleri Tüm Dış Etkilerden Korunacaktır. Konutların İç Cephelerinde Gerçekleştirilen Isı Yalıtım Uygulamaları Küflenmeye Ve Rutubete Neden Olacağından Zamanla Binalara Yarardan Fazla Zarar Verecektir.
 Isı Yalıtım (Mantolama) Uygulamasının Kalitesi Ve Verimliliği Kullanılan Malzeme İle Birlikte Uygulamacı Personelin Bilgi Ve Becerilerine de Bağlıdır. Uygulama Aşamalarının Tümü Teknik Personel Tarafından Kontrol Edilmeli, Olası Riskler Uygulama Aşamasında Önlenmelidir.

 

Mantolamada Dikkat Edilecek Hususlar

  • Detaylı Bina Keşif Uygulaması 

Uygulama Öncesi Yapının Mevcut Şartlarının İyi Tespit Edilmesi, Yalıtım Levhalarının Yapışma Mukavemetinin Sağlığı İçin Bina Dış Yüzeyinin Doğru Tahlil Edilmesi Gerekir. Uygulama İçin Gerekli Detayların  (Çatı Detayları, Mermerler, Doğramalar Vb.) Doğru Çözülmesi Gerekir. Cephede Bulunan Anten, Klima Ünitesi, Yağmur İniş Boruları Vb. Aparatların Sökümü Ve Isı Yalıtım Uygulamasının Bitiminde Nerede Konumlandırılacağı Konularında Karar Verilmelidir. 

  • Detaylı Fiyat Teklifi 

Dış Cephe Yalıtım Kararı Almış Konut Yönetimlerinin Teklif Toplamaya Başlamadan Önce Mümkünse Teknik Şartname Hazırlamalıdır. Şartname Hazırlık Aşamasında Üretici Firmalardan Ve İzoGuard’an Konu İle İlgili Yardım Alınabilmektedir. Şartnamede Yapılacak İşler, Kullanılacak Malzemeler Ve Özellikleri Belirtilmelidir. Mantolama Şirketlerinden Teklif İstenirken Dikkat Edilmesi Gereken Konular İse Kısaca Şöyledir; Teklif Dosyasında, Uygulamada Kullanılacak Malzemelerin Teknik Özellikleri, Sarf Miktarları, Ortalama Uygulama Süresi, Her Uygulama İçin Detaylı Fiyat Ve Metraj Bilgileri, Firmanın Kalite Belgeleri, Mesleki Yeterlilik Belgeleri, Mali Yapısı, Garanti Şartları Ve Referansları Vb. Bilgiler Bulunmalıdır. 

  • Uygulama İçin Teknik Yeterlilik

Mantolama Şirketi Seçiminde Üretici Firmalardan Yardım İstenilmesi Ve Üretici Firmaların Bayilerinin Tercih Edilmesi Uygulamanın Kalitesine Doğrudan Etki Etmektedir. Firmanın Kadrosundaki Yalıtım Ustalarının Üretici Firmaların Ya da İzoGuard’ın Düzenlemiş Olduğu Eğitimlere Katılmış Olması Ve Sertifikalı Olmasına Dikkat Edilmelidir. Firmanın Teknik Personelinin Uygulama Yapılan Binaları Sürekli Denetlemesi Ve İşçilik Kalitesinin Sürekli Gözlemlendiği Firmaların Tercih Edilmesi Sistemden Maksimum Verimin Alınması İçin Gerekli Şartlardan Biridir.

  • Yalıtım Malzemelerinin Teknik Yeterliliği

Uygulama Yapacak Firmaların Kullanacağı Malzemelerin Tse-Tsek Varsa Ce Belgeleri, Paket Sistem Kullanılacak İse Etag 004, Etıcs Gibi Test Raporları da İstenmelidir. Yeterlilik Belgesi Olmayan Mantolama Malzemelerinin Kullanılması İleride Problemlerin Yaşanmasına Sebebiyet Verebilir. 

  • Firmanın Referansları

Uygulama Yapacak Olan Firmadan Mutlaka Referansları İstenmeli Ve Mümkünse Devam Eden Ya Da Tamamlanmış En Yakın Binaya Gidilerek Uygulama Ve Firma Hakkında Bilgi Toplanmalıdır.  

  • Garanti Şartları 

Uygulamayı Yapacak Olan Firmadan İşçilik İçin Garanti İstenmeli Ve Sözleşmede Açıkça Belirtilmelidir. Mantolama Paket Sistem Üreticilerinin De Garanti Süresi Göz Önünde Bulundurulmalıdır, Mümkünse Paket Sistemler Tercih Edilmelidir. 

  • İş Güvenliği 

Uygulamacı Firmanın İş Güvenliği Önlemleri Ve Uygulama Yapacak Olan Yalıtım Personelinin SGK Dökümleri İstenmeli Ve Sözleşmede Bu Hususlar Belirtilmelidir. 

  • Estetik Tasarım 

Bina Cephesinde Dekoratif Ürünler ( Fuga, Söve, Kat Silmesi Vb.)  Farklılık Ve Değer Katacak Uygulamalar Yapabilen, Uygulama Öncesi Binanızdaki Değişimi Görebileceğiniz, 3 Boyutlu Renklendirme Hizmeti Sunabilen Firmaları Tercih Edilmelidir.