YALITIM MALZEMESİ SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Farklı mevsimlerde ısıdan değişik şekillerde yararlanırız. Ancak bunu dengelemek önemlidir. Yani üşümemek ya da çok terlememek için ısı yalıtım büyük bir öneme sahiptir.Yalıtım malzemesi seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bu hususlara uyulduğu takdirde, tek bir malzemeyle ısı yalıtımının yanında ses ve nem yalıtımı da yaptırmış olursunuz.

Kullanılacak malzemelerin:

  • Isı yalıtkan olması : Dış cephe ve iç cephe arasındaki ısı alışverişini gerçekleştirmemesi durumudur.
  • Uzun ömürlü olması: Kullanılacak malzemelerin belirlenmiş standartlara uygun olarak üretilmiş, stoklanmış ve uygulanacak olması gerekmektedir. Bunun gerçekleştirildiği takdirde yalıtımın ömrü binaya ömrüyle aynı oranda olacaktır.
  • Dayanıklı olmalısı: Fazla maliyet çıkarmamak için ucuz olduğu için yalıtım standartlarına uymayan malzemeler kullanılmamalıdır. Kullanıldığı ölçüde verim sağlanmayacağı için ödemekten kaçınılan miktar elektrik ve doğalgaz faturaları üzerinde etkisini gösterecektir.
  • Darbelere karşı dayanıklı olması:Kullanılacak olan İzoguard yalıtım keçesinin dübelsiz uygulanması sayesinde bina temellerine, cephe ve kolonlarına olumsuz hiçbir etkide bulunulmayacaktır. Bu sayede bina zarar görmeyecek, deprem gibi olumsuz durumlarda da dayanıklılık sağlayacaktır.
  • Böcek ve mikroorganizmalar tarafından tahrip edilmemesi:İzoguard yalıtım keçesi, haşere ve böcek oluşumuna engel olup uzun yıllar faaliyetine ilk gün olduğu gibi devam etmektedir. Aynı zamanda kanserojen maddeleri de içerisinde barındırmamaktadır.
  • İnsan ve çevre sağlığına uyumlu olması:Günümüzde çevreye verilen önem giderek artıyor. Bu yüzden kullanacağınız yalıtım malzemesinin çevre ve insan dostu olup olmadığı yalıtım malzemesi satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biri. Yalıtım malzemesi satın alırken seçeceğiniz ürünün ekosisteme zararlı olmaması, sağlık açısından problemler oluşturmaması, kokusu ile çevreyi ve kişiyi rahatsız etmeyeceğinden ve enerji tüketiminizi azaltacağından emin olmanız gerekir.