EVİNİZDE KONFORLU VE SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN SU YALITIMI ŞART MI 

Evde konfor ve sağlık için su yalıtımı şart mı? Evet, evimizde su yalıtımının düzgün olmaması durumunda, konfor ve sağlığımızı tehdit etmesi engellenemez fakat yapılara suyun girmemesi sağlanabilir. Yapıların, her yönden gelebilecek suya ve neme karşı korunmaları için “su yalıtımı” yapılmalıdır.

Su Yalıtımı Nedir? Evimize Neden Uygulamalıyız?

Su ve rutubetin tuğla, ahşap, taş vb. malzemeler üzerinde oluşturabileceği olumsuz sonuçları ortadan kaldırarak binaların uzun süre sağlıklı ve konforlu bir şekilde ayakta kalabilmesini sağlayan en önemli unsur su yalıtımıdır. Depremde, korozyona uğramış binanın ayakta kalması pek mümkün değildir. Türkiye gibi deprem riski olan ülkelerde su yalıtımının hayati önemi vardır.

Binalarda uygulanmayan su yalıtımı, suyun bina içerisine nüfuz etmesine ve zamanla binanın dayanıklılığının zayıflamasına neden olur. Suyun binamızda oluşturduğu zarar gözle görülmeyebilir ancak problem ortaya çıktığında geç kalınmış olabilir. İnsanın yaşamı için vazgeçilmezi olan sudan binalarımızı korumamız gerekir. Evlerimizi, konforumuzu ve sağlığımızı tehdit eden sulardan korunmak için yapılan bu işlemlere su yalıtımı uygulamaları denir.

Su Yalıtımı Yaşamımıza Konfor Sağlar

Nem ve basınçsız su, yapının gözeneklerinden geçerek iç ortamda leke, küflenme ve mantar gibi istemediğimiz şeylerin oluşmasına neden olur. Bundan dolayı iç ortamda bulunan sıvaların kabarıp dökülmesine, ahşap gibi malzemelerin çürümesine, kolon ve perde duvarlardaki donatının korozyona uğramasına neden olabilir. Bu durum ise ev konforumuzu bozar.

Nem ve nemin yol açtığı küf evlerimizde kötü kokulara yol açabilir. Bu durum bizleri rahatsız eder. Su yalıtımı sayesinde nemi önleyebiliriz. Su yalıtımı kötü kokuların yayılma ve oluşma olasılığını da ortadan kaldırarak, yaşam konforumuzu olumlu yönde etkiler. 

Evimizde Su Yalıtımı Uygulamamız Gereken Yerler 

Evlerimizin konforunu, dayanıklılığını ve sağlığını etkileyen faktörlerden su, göz ardı edilemeyecek kadar büyük önem taşır. Özellikle nemli bölgeler ve deprem kuşağındaki yerlerde, kendi sağlığımız ve evimiz için su yalıtımı bir zorunluluk haline geliyor. Su yalıtımını istediğimiz etkinlikte görebilmek için, binanın çatısından temeline kadar tüm yapılarını kapsaması gerekir.

  • Toprak ile temas halinde olan duvarlar,
  • Temeller
  • Zemine oturan döşemeler
  • Suyun yapı dışında birikebileceği veya su basabileceği seviyenin altındaki evlerin dış duvarları
  • Balkon, teras ve eğimli çatılar
  • Banyo, mutfak ve gibi ıslak alanlar
  • Suni gölet ve havuz gibi yapılara uygulanabilir.

 

Size en uygun yalıtım malzemesi hakkında detaylı bilgiyi ücretsiz olarak öğrenmek 0262 344 41 35 ayabilir veya ücretsiz formumuzu doldurabilirsiniz.