Sektördeki birçok kişi “akustik yalıtım” ve “ses yalıtımı” terimlerini birbiriyle karıştırmaktadır. Ancak fark oldukça basittir.Ses yalıtımı, sesin duvarlardan sızmasını önler, akustik yalıtım odada sesin daha iyi olmasına yardımcı olur.

İnşaatçılar ve mimarlar söz konusu olduğunda, ses yalıtımı çok daha önemlidir. Akustik yalıtım genellikle sadece bir duvara veya tavana uygulanan paneller olsa da, ses yalıtımı bir duvar oluşturmak için kullandığınız malzemeleri değiştirebilir.

Bir ses yapıldığında, titreşimler dalgalar halinde havada sıçrayacak katı bir nesne bulana kadar dolaşır. Nesne daha sonra titrer ve sese neden olur. Nesnenin yapısına bağlı olarak (sert veya yumuşak olsun), ses yüksek veya soluk olabilir.

Odaların çoğu ahşap, sıva ve beton gibi oldukça sert malzemelerden yapılmıştır. Bu, hoparlörden çıkan herhangi bir sesin bu malzemeleri titreştireceği anlamına gelir. Elbette titreşim, katı cismin bir tarafına özgü değildir; bu, duvarın her iki tarafındaki sesleri duyabileceğiniz anlamına gelir. Elbette, sesin daha zayıf olacağı anlamına gelen bir miktar sönümleme ve soğurma seviyesi vardır. Ancak yine de yan odadaki kişiyi rahatsız edecek kadar yüksek olacaktır.

Bu nedenle muhtemelen en yaygın ses yalıtımı yöntemlerinden birini tahmin edebilirsiniz:'Yalıtımla duvarların emme ve sönümleme gücünü arttırma.' Bu, titreşimleri azaltmak ve diğer uçtaki sesi en aza indirmek için keçe yalıtımı yaptırmalısınız . Bu yöntem herhangi bir alanı ses geçirmez yapmanın en iyi yoludur.