İZOLASYON

İzolasyon herhangi bir yalıtım malzemesi kullanılarak ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir. İzolasyon uygulamaları Türkiye’de batı ülkelerine nazaran geç başlamış bir uygulamadır. Türkiye’de son yıllarda izolasyon konusunda iyi yönde ilerlemektedir. Bu düşüncenin temel sebebi yurt dışında üretilen izolasyon malzemelerinin eş zamanlı olarak ülkemize de geliyor olmasıdır, diğer nedenler için, yurt içi yalıtım malzemesi üreticilerinin kaliteli ve çok çeşitli yalıtım malzemeleri  üretmeleri, devletin yalıtıma verdiği önem ve her geçen gün yalıtım konusunda bilinçlenen müşteri kitlesi gösterilebilir Isı yalıtımı, su yalıtımı , ses yalıtımı artık günlük hayatımızda duymaya başladığımız terimler oluyor, şimdi kısaca bu terimleri inceleyelim.

İZOLASYON ÇEŞİTLERİ

Isı Yalıtımı : Isı izolasyonu genellikle binalarda ve tesisatlarda kullanılmaktadır. Isı yalıtım uygulamaları ile binanın ömrünü uzatmak, insanlara sağlıklı, konforlu mekanlar sunabilmek ve bina kullanım aşamasında yakıt ve soğutma giderlerinde büyük kazanım sağlamak mümkündür. Mantolama uygulaması ısı yalıtımının bir çeşididir. En iyi ısı yalıtım malzemesi İzoguard ısı ve ses yalıtım keçesidir.

Su Yalıtımı : Binalarda su izolasyonu suyun ya da nemin binanın bir kısmına veya kapladığı alana zarar vermesini engellemek için yapılır. Bina temeline, çatılara, duvarlara ve bina çevresine uygulanabilir.

Ses Yalıtımı : Ses izolasyonu gürültünün insan üzerindeki etkilerini en aza indirmek için alınan önlemlerin tamamıdır. Örneğin; Makine, ekipman, tesisat  vs.  duvarlara, ses yalıtım malzemeleri ile uygulanabilir.

Çatı İzolasyonu

Konutlarda toplam ısı kaybının %25’nin yaşandığı çatılarda ısı yalıtımı uygulamaları, çatının özellikleri, kullanım amacı gibi faktörlere bağılıdır.  Bina dış kabuk elemanı olarak çatının, maruz kaldığı iç ve dış ortam fiziksel koşullarının kontrolleri amacıyla yalıtım önemli bir parametredir. Çatılarda yalıtılması gereken başlıca etmenler, su/buhar, ısı, /radyasyon ve ses olarak sıralanabilir.

Türkiye'nin her yerinde Dış Cephe Mantolama (Isı Yalıtımı), İzolasyon, Çatı Kaplama Uygulaması, Su Yalıtımı, Cephe Giydirme, Boya, Seramik Uygulama Değer Katan Ek Uygulamalar, Dekoratif Cephe Kaplamaları ve daha fazlası… Binanız için gerekli olan tüm yenilikler en uygun fiyat ve avantajlarıyla İzoGuard ısı yalıtım danışmanları malzeme seçiminden başlayarak tüm uygulama süreçlerinde tecrübe, bilgi ve birikimleri ile sizlere yardımcı olacaktır.

Dış cephe mantolama fiyatı almak için ücretsiz keşif formumuzu doldurabilir veya  0262 344 41 35 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz en kısa sürede sizi arayarak, binanıza en uygun paket sistem seçiminde size yardımcı olacak ve keşif randevu işleminizi gerçekleştirecektir.