EN İYİ DIŞ CEPHE BOYASI

Dış cephe boya uygulamaları, her yapı için en önemli işlemlerden biridir. Zira, yapının dış yüzeyinin kaliteli, sağlıklı ve uzun ömürlü bir boya ile boyanması, yapıya estetik bir görünüm kazandırırken aynı zamanda yapının ömrünü uzatmaktadır. Yapıların dış düzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturan dış cephe boyalar, eğer doğru bir seçim yapılmışsa, yüzeydeki çatlakları gidermekte, muhtemel kırılmaları, sökülmeleri önlemekte ve renk solmasının önüne geçmektedir. Aynı zamanda, kaliteli bir dış cephe boyası, rutubet, nem ve küf gibi oluşumlara da izin vermemektedir. Bu tür kriterleri karşılayan bir boyaya en iyi dış cephe boyası denilebilmektedir. Bu noktada, seçilen boyanın uygun maliyetli olması da istenmektedir.

Dış cephe boyaları, farklı kategorilere ayrıldığından aslında tek bir tip boya için en iyi dış cephe boyası demek zordur. Çünkü, dış cephe boya grubunda, akrilik, silikonlu, grenli ve elastik gibi farklı türlerde boya çeşitleri mevcuttur. Her boyanın kendi içerisinde farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu da boyaları, farklı koşullarda ve farklı yapılar için en iyi dış cephe boyası yapabilmektedir. Örneğin, yıllık sıcaklık değerleri oldukça düşük olan soğuk bir şehirdeki bir yapı ile, ortalama sıcaklığın 30 – 35oC olduğu sıcak bir şehirdeki yapılar için uygulanacak dış cephe boya özellikleri farklıdır. Aynı şekilde, beton üzerine yapılan bir boya ile sıva veya ahşap üzerine uygulanan dış cephe boyasının özellikleri de aynı değildir. Bu bağlamda, en iyi dış cephe boyası araştırması yaparken, yapının özellikleri, konumu, coğrafi bölgesi vb. gibi parametreler göz önüne alınmalı ve ona göre seçim yapılmalıdır.

En İyi Dış Cephe Boyası Özellikleri

En iyi dış cephe boyası ile ilgili tek bir boya türünden ve tek bir markadan bahsetmek oldukça zordur. Zira, boyanın kendisi kadar uygulaması da oldukça önemlidir. Bir boya, gerekli kriterlere göre çok doğru şekilde seçilse dahi, eğer boya işlemi doğru bir şekilde yapılmazsa, boyadan alınacak verim ve performans düşük olacaktır.

En iyi dış cephe boyası seçimi yaparken, boyadan şu özelliklere sahip olması beklenmektedir:

  • En iyi dış cephe boyası, oldukça uzun ömür olmalıdır. Doğru bir uygulamadan sonra 10 – 20 yıl arasında dayanıklılık göstermeli; kırılma, çatlama, renk solması vb gibi sorunlar yaratmamalıdır.
  • Böyle bir boyanın su buharı geçirgenliği olmalıdır. Böylelikle, yüzeylerde rutubet, nem, küf gibi oluşumlar meydana gelmemektedir. Bu tür durumlarda, yapı içerisinde yaşayanlar için sağlıksız bir yaşam alanı oluşabilmektedir.
  • En iyi dış cephe boyası olarak değerlendirilebilecek bir boya, suya karşı da dayanıklı olmalıdır. Böylelikle, özellikle yağışlı havalarda boyanın akması, solması veya renginin değişmesi gibi durumlar meydana gelmeyecektir.
  • Bu tür bir boyanın çatlakları giderme özelliği de olmalıdır. Piyasadaki bazı markaların bazı dış cephe boya ürünleri, belirli bir kalınlığa kadar çatlakları giderebilmektedir.
  • İyi bir dış cephe boyasının uygulaması da kolay olmalıdır. Böylelikle, dış cephe boya uygulama işlemleri için harcanan para ve zamandan tasarruf edilebilmektedir.
  • Özellikle son yıllarda enerji kaynaklarının giderek azalması ve enerjiye artan talebin yükselmesi, her alanda olduğu gibi yapı sektöründe de enerji tasarruflu ürün arzı büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, boya üreticilerinin ısı yansıtma özelliği olan ve böylelikle ısı yalıtımı yapan boya ürettikleri görülmektedir. En iyi dış cephe boyası özelliklerinden biri de boyanın uygulandığu yüzeyde ısı yalıtımı yapabilmesidir.
  • Kaliteli bir dış cephe boyası, aynı zamanda çevre dostu olmalıdır. Çevreye ve insan sağlığına zararlı olan herhangi bir madde içermemelidir.

    Türkiye'nin her yerinde Dış Cephe Mantolama (Isı Yalıtımı), İzolasyon, Çatı Kaplama Uygulaması, Su Yalıtımı, Cephe Giydirme, Boya, Seramik Uygulama Değer Katan Ek Uygulamalar, Dekoratif Cephe Kaplamaları ve daha fazlası. Binanız için gerekli olan tüm yenilikler en uygun fiyat ve avantajlarıyla İzoGuard ısı yalıtım danışmanları malzeme seçiminden başlayarak tüm uygulama süreçlerinde tecrübe, bilgi ve birikimleri ile sizlere yardımcı olacaktır.

    Dış cephe mantolama fiyatı almak için ücretsiz keşif formumuzu doldurabilir veya  0262 344 41 35 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz en kısa sürede sizi arayarak, binanıza en uygun paket sistem seçiminde size yardımcı olacak ve keşif randevu işleminizi gerçekleştirecektir.