DUVAR SES İZOLASYONU 

Duvar ses izolasyonu inşaat aşamasında aynı katta yer alan komşu duvarlarda yapılması gereken bir izolasyon şeklidir. Duvar ses yalıtımı yeni yasalarla birlikte yeni binalarda yapılması zorunlu hale gelmiştir. Uygulaması en doğru teknik inşaat aşamasında sandviç duvar yapılarak iki tuğla arası ses izolasyon malzemeleri konmasıdır. Bu malzemeler tuğlanın cinsine ve kalınlığına göre farklılık gösterir. Ortak amaç duvarın m2’ye düşen ağırlığını arttırmaktır, tabi bu imalatları yaparken tekniğine uygun şekilde imal edilmesi önemlidir.

Duvar Arası Isı ve Ses Yalıtım 5 Çeşittir ;

  1. Tek alçıpan 
  2. Çift Duvar Arası 
  3. Alçıpan Duvar Arası
  4. İki Duvar Arası
  5. Alçıpan Duvar  

 

  • Tek alçıpan İzoGuard Keçe Yalıtım Uygulama Talimatları

Tek alçıpan konstrüksiyon yapılır.

U ve C profilleri zemin ve duvara vidalamadan önce profil genişliği kadar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek profile yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir.

Konstrüksiyon kurulduktan sonra gerekli kalınlıklardaki İzoGuard yalıtım keçeleri duvara aralarında boşluk kalmayacak şekilde konstrüksiyon aralarına yerleştirilir. Hazırlanan alçıpan plakalar konstrüksiyona vidalanır.

Alçı plakaların kaplama işleminden sonra Saten alçı sürülür. Alçıpan plakaların eklerine derz bandı yapıştırılır. Kuruması tamamlanan saten alçı zımpara yapılarak astar ve boya işlemine geçilir. 

  • Çift Duvar Arası İzoGuard Keçe Yalıtım Uygulama Talimatları

Birinci duvar gaz beton veya tuğla ile örülür. Örülen duvarın iç yüzeyine mantolama yapıştırma harcı mala yardımı ile birkaç noktaya sürülerek İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri yapıştırılır.

İkinci duvar gaz beton veya tuğla ile örülmeden önce duvar genişliği kadar İzoGuard yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek zemine yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir. İkinci duvar gaz beton veya tuğla ile örülür.

  • Alçıpan Duvar Arası İzoGuard Keçe Yalıtım Uygulama Talimatları

Isı ve ses yalıtımı iki duvar arası Alçı panel uygulama iki konstrüksiyon arası konstrüksiyon yapılır.

U ve C profilleri zemin ve duvara vidalamadan önce profil genişliği kadar İzoGuard yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek profile yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir.

Konstrüksiyon bitince bir yüz alçı panel kaplanır. Profillerin arasına İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri yerleştirilir. Diğer alçıpan plakalar vidalanır.

Vidalanan alçıpan plakalar üzerine saten alçı sürülür. Alçıpan plakaların eklerine derz bandı yapıştırılır. Kuruması tamamlanan saten alçı zımpara yapılarak astar ve boya işlemine geçilir.

  • İki Duvar Arası İzoGuard Keçe Yalıtım Uygulama Talimatları

Birinci duvar gaz beton veya tuğla ile örülür. Örülen tuğlanın iç yüzeyine mantolama yapıştırma harcı taraklı mala yardımı ile sürülerek İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri yapıştırılır.

İkinci duvar gaz beton veya tuğla ile örülmeden önce duvar genişliği kadar İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek zemine yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir.

En az 5-7 cm boşluk bırakmak kaydı ile İkinci duvar gaz beton veya tuğla ile örülür.

  • Alçıpan Duvar İzoGuard Keçe Yalıtım Uygulama Talimatları

Alçı panel uygulama bir yüzü çift plaka konstrüksiyon yapılır.

U ve C profilleri zemine ve duvara vidalamadan önce profil genişliği kadar İzoGuard yalıtım keçeleri (5 mm) kesilerek profile yapıştırılır. Bunun amacı titreşimi kesmektir. Konstrüksiyon bitince bir yüz alçı panel kaplanır. Profillerin arasına İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri yerleştirilir. Diğer alçıpan plakalar vidalanır.

Uygulanan alçıpan üzerine 1 m eninde uygun kalınlıkta İzoGuard ısı ve ses yalıtım keçeleri alçıpan üzerine saten alçı taraklı mala yardımı ile çekilerek yapıştırılır. Boşluk bırakmamak esastır. Yapıştırma işleminden sonra 2.kat alçıpan plakalar İzoGuard yalıtım keçeleri üzerine vidalanır. (4,5 luk vida)

Vidalanan alçıpan plakalar üzerine saten alçı sürülür. Alçıpan plakaların eklerine derz bandı yapıştırılır. Kuruması tamamlanan saten alçı zımpara yapılarak astar ve boya işlemine geçilir.

Detalı bilgi için 0262 344 41 35 nolu numarayı arayabilir veya iletişim formunu doldurabilirsiniz.