Ülkemizde son zamanlarda birçok farklı bölgede yaşanan depremler tedirginlik yaratırken, birçok binanın depreme dayanıklılığı soru işaretlerini beraberinde getiriyor.
Binaların dayanıksız hale gelmesinin altında farklı farklı sebepler vardır.Bu sebeplerden biriside yalıtımdır.Deprem sırasında meydana gelen çoğu yıkımın arkasında yetersiz yalıtım nedeniyle yapıda zamanla meydana gelen zayıflama ve korozyon olduğunu görüyoruz. Herhangi bir yoldan binaya sızan suyun yol açtığı korozyonu önlemek ancak standartlara uygun, kaliteli malzeme ve doğru uygulama ile yapılan yalıtımla mümkün olur. Binaların dayanıklılığı için yalıtım büyük önem arz ediyor. Isı yalıtımı uygulamaları dış cephesinin nem almasını engelleyerek, binanın dayanıklılığı artırılabilir. Ehil ellerde yapılan ısı yalıtımı binaların ömrünü uzatır.Isı yalıtımı, binaları depreme karşı koruyor.Isı yalıtımı yapılmadığı için binaların hızla çürümektedir.

Isı yalıtımının depreme karşı da binaları güvenli kıldığı araştırmalar sonucunda ortaya çıktı.Isı yalıtımı uygulamalarının binaların taşıyıcı sistemleri ve donatılarını korozyona karşı koruyor. Bu sayede depreme karşı binaların dayanıklılığıda artar. Yalıtım Keçesi dış ortam koşullarına karşı maksimum dayanıklılığı ve su emme özelliği sayesinde diğer malzemelerden daha üstündür. Yalıtım keçesi bu sayede dayanıklılığını ve ısı yalıtım performansını bina ömrü boyunca koruyarak, güvenli yapılarda yaşama fırsatı sunuyor. Topraklarının yüzde 66'sı aktif fay hatları üzerinde bulunan ülkemizde, yaşanan deprem felaketleri büyük yaralar açıyor, zararlar veriyor. Binaların depreme karşı acilen güçlendirilmesi ve yapıların taşıyıcı sistemini korozyondan koruyan ısı yalıtım uygulamalarının gerçekleştirilmesi yapılması gerekenlerin başında geliyor.