Araç Ses Yalıtımı

Araç ses yalıtımı nasıl yapılır? Nereden başlamalısınız? Araç ses yalıtımı malzemeleri nelerdir?

Şunu öncelikle belirtmeliyiz ki oturduğumuz binalarda dahi ses yalıtım malzemeleri daha yeni yeni kullanılmaya başlanmışken araçlarda da bu durum maalesef çok farklı değil. Üst segment bir araç kullanıyorsanız ve model yılı 10 yıldan daha eski değil ise nispeten aracınızda ses yalıtımı yapılmış demektir. Peki 10 yıldan eski araçlar, orta ve alt segment araçlar ile eski veya yeni model ticari araç sahipleri araçlarındaki konforu nasıl arttıracaklar. İzoGuard  olarak üzerimize düşen görevi yaparak oto ses yalıtımı ürünleri üreterek bu alanda çeşitliliği arttırma çabası içindeyiz. Elimizde bulunan ürünler ile stoklarımıza yeni girecek ürünler içinde bu sayfadaki yazımıza zamanla eklemeler yapacağız.
 
Araba Ses Yalıtımı  Aracın Hangi Noktalarına Yapılır?
1. Ön ve arka çamurluklar
2. Ön Kaput
3. Kapılar
4. Araç Tavanı
5. Araç zemini
6. Bagaj kapağı ve yedek lastik yuvası (stepne)
Araç ses yalıtımı için ek olarak yol gürültüsünü azaltmak adına aracınıza uygun lastik seçimi yapmalısınız ayrıca araç bakımlarını da düzenli yaparak motordan gelebilecek sesleri azaltabilirsiniz. Sileceklerin yenilenmesi ve aracın aerodinamiğini etkileyebilecek fazlalıkları ve hasarların giderilmesi de araç ses izolasyonuna katkı sağlayacaktır.
 

Araç Ses Yalıtımı Malzemeleri Nelerdir?

1-) Bitüm esaslı ses yalıtım matları; bu tip ürünler araçlarda oluşan titreşimin sönümlenmesi amaçlı kullanılmaktadır. Metal akşamlarda oluşan titreşimin azaltılması ile araç içerisine giren gürültü de azalma meydana gelir. Yurtdışındaki benzer ürünler ısıtmadan aracın kaportasına merdane yardımı ile monte edilebilir. Bizdeki ürünlerde ise normalde su yalıtımı amaçlı üretilmiş tek yüzü alüminyum folyo kaplı diğer yüzü sökülebilir film olan bitümlü membranlardan oluşur. Filmli yüzey sıcakta daha iyi yüzeye yapışır ve iyi bir aderans sağlar. Bu bakımdan montajında sıcak hava tabancası ve merdane kullanılması tavsiye edilir.
Ürün İsmi : Simself Bitüm Esaslı Bantlar Ses yalıtım bandı olarak da geçen bu bantlar aracın titreşim yaratan hemen hemen her noktasında kullanılabilir. Etkisini artırmak için 10 mm rebounded ve 10 mm firend akustik süngerler ile birlikte kullanılabilir.
2-) Yangın dayanımlı ses ve akustik keçeler; bu ürünler oto ses yalıtımı içerisinde vibrasyondan çok araç ses izolasyonu amaçlı kullanılmaktadır. Açık hücreli gözenek yapısı ile sesi içeride sönümleyerek yalıtıma katkı sunar. Farklı kalınlıklarda ve yoğunluklarda üretimi bulunur. Kendinden yapışkanlı ürünlerin montajı daha kolaydır.
Ürün İsmi : İzoTon, İzoGuard, İzoGuart Yalıtım Keçeleri
Kullanım Yerleri : Aracın genellikle zemininde veya bagaj kısımlarında kullanılır. Araba ses yalıtımı için olan etkisini arttırmak için kalınlık arttırılabilir. Montaj öncesi bitüm esaslı ses yalıtım matları kullanılması tavsiye edilir.
Ürünü satın alabileceğiniz E-Ticaret Sitemiz : https://www.izoguard.net/ 
 
3-) Alüminyum folyo kaplı yangın dayanımlı ABA-ABBA ‘lar; alüminyum folyo kaplı balonlu ürünler  toplam 3mm-7mm kalınlığında yanmaz alüminyum ve balonların sandviç şeklinde birleşmesinden oluşur. Kaputun altına uygulanır. Aracın motor kısmından gelen gürültüyü ve ısıyı sönümlemek için tasarlanmıştır.  Yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır. 
Ürün İsmi : Balonlu Alüminyum folyo (ABA- ABBA)
Kullanım Yerleri : Aracın motor kısmında kaput altında kullanılır. Etkisini arttırmak için ürünün kalınlığı arttıralabilir. Montaj öncesi bitüm esaslı ses yalıtım matları kullanılması tavsiye edilir.