İçinde bulunduğumuz atmosferde ses dalgaları büyüyen bir küre gibi yayılır ve tekrar eden dalgalar oluşturur. Kulakların özelliği de ancak ses ile ortaya çıkar. Ses çok önemli olsa da bazen aşırısı biraz sıkıcı olabilir. İşe konsantre olmak isteyen biri veya kafa dinlemek isteyen başka birileri için bu dalgaların yarattığı yankılar önemli bir sorun oluşturur. Akustik çalışmalar sayesinde, gürültüyü azaltmak ve insanları rahatlatmak mümkün olmaktadır. Burada bir çözüm unsuru olan akustik keçe panel kimyasal sıkılaştırıcı ve yapıştırıcı kullanımı ile beklenen sağlam ürün çözümünü gösterir. Ses panelleri bulunduğu ortamın huzurlu olmasına destek verir. Farklı renkli panel kullanımı, sağlam bir dekorasyona destek verir. Ses yankılanmasının önüne geçen bu ürünler farklı renk ve boyutla beraber aranan sonuçları insanların karşısına çıkarır.

Müstakil evleri dubleks ve tripleks villalar bu güzel yapı tekniğine gereken önemi vermektedir. Bazen evine çalışma salonu veya sinema salonu düşünen mülk sahipleri, keçe kaplama paneli ile kalıcı ve güvenilir çözümler oluşturmuştur. İnanılmaz bir özelliğe sahip olan göz kamaştırıcı ürünler, yaşam alanlarında çok önemli bir kaliteyi destekler. Akustik keçe duvar paneli sayesinde insanların daha ferah mekânlar elde etmesi söz konusu olur. Farklı yer ve farklı bölgelerde kullanılan ürünlere örnek olarak;

  • Akustik iç duvar panelleri
  • Akustik dış duvar panelleri
  • Akustik taban panelleri
  • Akustik tavan panelleri

Örnek gösterilebilir. Bu özenle öne çıkardığımız örnekler yalıtım konusunda insanların beklediği sonuçları açığa çıkarmış ve göstermiştir. Ses yalıtımının zihinsel olarak gerekliliğini unutmamak gerekir. Hele ki frekans ölçüsü insana denk gelen seslerin çok büyük tahribat yaptığını da unutmamak gerekir. Kullanışlı panel teknolojisi ile bu sakıncalı seslerin kontrolü sağlanır ve zarar önlenir.