Çok kullanışlı yapıya sahip olan kaliteli ve yalıtımlı ürünler akustik keçe panel ile bulunduğu ortamdaki gürültü ve kirliliği ortadan kaldırmıştır. Sanatsal çizimler veya geometrik şekillerin yarattığı güzellik insanlara her zaman önemli katkı sunmaktadır. Ses dalgalarının panele çarpma açıları yankıyı önler ve kullanıcılara kolaylık sunar. Ticari ve özel mekânlarda kullanılan teknoloji;
 
  • Kalabalığa hitap edilen ortamlarda
  • Bilgi ve fikir paylaşılan yerlerde
  • Kalabalık çalışma alanlarında
  • İş verimliliği düşünülen işletmelerde
 
Huzur aranan insanların yaşam alanlarında kullanılır ve gayet olumlu sonuçlar oluşturur. Keçe kaplama paneli ile elde edilen bu muazzam fırsatlar, dingin ve sessiz bir fırsat yaratmaktadır. Yine, kütüphane gibi sessizliğin temel prensip olduğu özel mekânlarda bu bahsettiğiniz akustik keçe duvar paneli kullanılır ve insanların memnuniyet duymasına neden olur.
 
Çok estetik bir görüntü yaratan ses yankı önleyici unsurları, odaklanma problemini ortadan kaldırır. Zaten zar zor adapte ve konsantre olan insanlar için bu tür tedbirlerin ivedilikle alınması gerekir. Ses dağılımın düzgün olması gereken yerlerde akustik panel ile alınan tedbirlerin çok büyük önemi vardır. Aklı sağlığını koruyan ve anlaşılabilirlik seviyesini artıran bu tarz uygulama ve malzemeler, insanların yaşam standardını olması gereken yere ulaştırır.