Ahşap ev izolasyon sistemi

Yüksek ses yutma özelliğine sahip fenolik ve polyester elyaf keçeler ses yalıtımında kullanılırlar. Ayrıca duvarın iç kısımlarına döşenerek lamine edilebilir.  Ses yalıtımı, inşa aşamasında yapılacağı gibi sonradan da yapılabilmektedir.
 Ahşap yapılarda zemin, tavan, duvar gibi yatay ve düşey yüzeyler ihtiyaca uygun yalıtım malzemesi ile kaplanarak dış mekân seslerinin ve gürültünün yapı içine girmesi önlenir. Beton yapılara göre daha geçirgen olan ahşap yapılarda yalıtım için yüksek ses absorpsiyon kapasitesine sahip akustik yanmaz keçe kullanılabilir.

Nem ve Buhar Yalıtımı

Ahşap yapı uygulamaları çok yönlülüğü, basitliği ve hafifliği nedeniyle yaygın olarak tercih edilir. Ahşap yapıların ömürlerini ve iç konforlarını geliştirerek daha da iyi yapmak için çalışır. Nefes alan yanmaz ve hava geçirmez keçe yalıtımı ahşabı iç ve dış yangın riskine karşı korur.

İçeriden Etkili Koruma

Enerji tasarrufu ve konfor için, hava geçirmezliği geliştiren ve yoğuşmayı azaltan bir hava ve buhar kontrolü katmanı kullanmak önemlidir. Buhar kontrolü katmanı taşınım yoluyla oluşan ısı kaybını azaltarak ve buhar kontrol sistemini sağlayarak, kontrolsüz hava kaçağını ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır.

SU YALITIMI

Yapılarımıza zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapılarımız; yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu gibi dış kaynaklı su ile banyo ve tuvalette kullanılan iç kaynaklı suya maruz kalır. Yapımızı ve konforumuzu tehdit eden su ve nemden korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı denir.

Su Yalıtımı; Zemin kotu üstündeki yapı elemanlarını, yağış sularının zararlarından, zemin kotu altındaki yapı elemanlarını ise yeraltı suları ve toprağın rutubetinin zararlı etkilerinden korumak için yapılır. Etkin bir su yalıtımı için uygulamanın, binanın temelinden çatısına kadar tüm yapı elemanlarını, bir bütünlük içerisinde kapsaması gerekir. Su yalıtım malzemelerinin kullanıldığı bazı uygulama alanları şunlardır;

* Temeller, Toprak ile temas eden duvarlar,
* Suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun sıçrayabileceği seviyenin altındaki dış duvarlar ve cepheler,
* Teras ve eğimli çatılar
* Balkonlar
* Banyo ve WC gibi ıslak hacimler,
*  Çatılarda Su Yalıtımı


Yağmur, kar, dolu, sıcaklık, rüzgâr yükleri vb. birçok fiziksel dış etki altında bulunan çatılar, ayrıca iç ortamdan atmosfere doğru olan su buharı geçişine de maruz kalmaktadırlar. Daha uzun ömürlü yapılar için, suyun girişi önlenmeli veya su buharı şeklindeki çıkışı kolaylaştırılmalıdır. Bu bağlamda çatı yalıtımında ısı ve su yalıtımı birlikte tasarlanmalıdır.Bunun için keçe yalıtımı büyük bir öneme sahiptir.